Comoara milenară a imperiului incaş, descoperită în lacul Titicaca

0
251

Arheologii au făcut o descoperire remarcabilă pe fundul lacului Titicaca, din Bolivia, unde au găsit o adevărată comoară constând din obiecte atât din perioada Imperiului incaş, cât şi aparţinând perioadei de dinaintea acestuia.

Lacul_TiticacaÎn total s-au găsit 2.000 de obiecte, dintre care şi 31 de fragmente din aur.

Piese din aur şi argint, precum şi ceramică de acum 1.500 de ani, s-au găsit în urma proiectului Huinaimarca, la care au participat arheologi bolivieni şi belgieni, potrivit 3 News.

Obiectele au fost expuse în premieră în cadrul unei ceremonii desfăşurate la La Paz, capitala Boliviei, la care au participat: preşedintele ţării, Evo Morales, ministrul culturii şi diplomaţi din Belgia.

Expediţia subacvatică a început în urmă cu două luni, în zona boliviană a lacului Titicaca. Proiectul a scos la iveală 31 de fragmente din aur, în principal de la Isla del Sol, unde legenda spune că fondatorii Imperiului incaş au apărut din apele lacului.

“Există şi ceramică şi urne vechi de 500-800 de ani, iar în altă parte s-au descoperit obiecte de acum 1.500 de ani, precum vase din piatră, containere şi figuri de animale, cum ar fi pumele”, a spus belgianul Christophe Delaere, co-director al proiectului.

Vechile legende spun că lacul conţine bogăţii ascunse de indienii Quechua şi Aymara, în timpul sosirii conchistadorilor spanioli în Bolivia.

La sfârşitul anilor ’60, exploratorul francez Jacques-Yves Cousteau a efectuat mai multe expediţii în lacul Titicaca pentru a găsi semnele vechii civilizaţii.

La ceremonia din La Paz, preşedintele Morales a declarat că Bolivia doreşte să-şi recupereze patrimoniul naţional aflat în Europa şi Statele Unite.

Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here