Combaterea cancerului în secolul XXI

0
195

combaterea cancerÎn ajunul  zilei mondiale a cancerului, 4 februarie, a fost dat publicității un raport formulat de o echipă de cercetători de la University College și Kings College din Londra care afirmă că:  „Este realist să ne așteptăm ca până în 2050, aproape toate decesele cauzate de cancer la copii și adulți cu vârsta de până la 80 ani vor putea fi  prevenite prin modificarea stilului de stilul de viață și datorită disponibilității tehnologiilor de protecție și al terapiilor  mai eficiente”, informează publicația Mother Nature Network.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 14 milioane de oameni sunt diagnosticați anual cu cancer.

Din acestia aproximativ 8,2 milioane se sting din viață din cauza bolii. Conform aceleași organizații acest număr este în creștere. OMS estimează că în următorii doi ani, cazurile de îmbolnăviri de cancer vor crește cu aproximativ 70%.

Cu toate astea o echipă de specialiști afirmă că, cel puțin teoretic, aceste numere vor scădea datorită progreselor rapide care au fost înregistrate în ultima perioadă în domeniul cercetărilor anticancer.

„Continuarea progreselor rapide în biometrică și în disciplinele asociate, precum biologie moleculară, genetică umană, psihologia sănătății și sociologie medicală, au dus în ultimele două decenii la mai multe informații despre boală, decât în ​​ultimii doi mii de ani”, se precizează în raport. Dacă cercetările continuă în același ritm, progresele  înregistrate  ar putea stopa rata mortalității cauzate de cancer.

Cercetarea, finanțată de compania Boots din Marea Britanie, a demonstrat că decese cauzate de cele mai letale patru tipuri de cancer cele – de sân, pulmonar, gastrointestinal și de prostată – au scăzut cu 30% între 1991 și 2012.

Autorii evidențiază că factori precum renunțarea la fumat, diagnosticarea precoce  și tratamente pentru cancer mai eficiente au contribuit la această îmbunătățire. Însă subliniază că  afecțiunea prezintă numeroase provocări. Cancerele implică o mare varietate de tipuri de celule și au impact asupra multor organe diferite din organism, putând afecta genele noastre în moduri nenumărate.

„Lupta împotriva cancerului în secolul XXI va necesită o abordare holistică și empatie pentru întelegerea și satisfacerea nevoilor individuale dar și a celor comunitare”, spun cercetătorii.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.