Colecţia „Zestrea”, la Accademia di Romania din Roma

0
334

Zestrea-by-Liliana-TuroiuVernisajul colecţiei „Zestrea”, realizată de creatoarea Liliana Ţuroiu, va avea loc, vineri, în sala de conferinţe a Accademia di Romania din Roma, informează un comunicat. Colecţia se adresează femeii preocupate de cultură, tradiţie şi modă, o colecţie purtabilă, inspirată din costumul tradiţional românesc. 

Piesele vestimentare din colecţia „Zestrea” vor fi expuse pe 20 manechine, iar în cadrul aceluiaşi eveniment se va proiecta un montaj de imagini, cu o scurtă prezentare a activităţii artistice a Lilianei Ţuroiu şi revizionarea colecţiei „Zestrea” în cadrul Galei „Ambasadorii Turismului românesc”. Intrarea este liberă.

„Designerul a continuat să creeze cu reverenţă colecţii care valorifică portul naţional şi simbolurile acestuia, dăruind o viziune nouă unor piese vestimentare ca ia, brâul şi catrinţa. Liliana Ţuroiu a creat, cu ocazia celei de-a III-a ediţii a Galei Ambasadorilor pentru Turismul Românesc, colecţia „Zestrea” şi un film ce împletesc, în ţesătura lor minuţioasă, arta şi rigoarea cu respectul faţă de valoarea costumului tradiţional”, se arată în comunicat.

Totodată se va lansa albumul de artă şi costum „Zestrea”. Acesta cuprinde fotografii cu piesele colecţiei şi imagini fotografiate la Castelul Bran în locurile preferate de Regina Maria a României şi care apar şi în fotografiile şi filmele documentare.

Artistul plastic Liliana Ţuroiu a semnat mai multe expoziţii de artă, fotografie şi costum organizate în diverse spaţii din ţară.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.