Merele conţin cele mai importante beneficii în coajă

0
716
Coaja mărului Una dintre cele mai importante trăsături ale mărului este coaja. Este foarte important să renunţi la obiceiul de a decoji mărul înainte de a-l mânca.

Un măr pe zi ţine medicul la distanţă“ spune o vorbă, însă cel mai important lucru dintr-un măr îl reprezintă coaja. Aşa că, dacă eşti obişnuit să decojeşti mărul înainte de a-l mânca, încearcă să renunţi la acest obicei. Singurul lucru care stă între tine şi beneficiile oferite de un măr cu tot cu coajă este o spălare temeinică a fructului înainte de a-l consuma, notează „Huffington Post“.

Coaja mărului este plină de fibre

Un măr de mărime medie conţine 4,4 grame de fibre, cu tot cu coajă. Fără coajă, vei beneficia de doar 2,1 grame de fibre. Un măr decojit nu mai poate fi denumit o sursă bună de fibre.

Merele ajută la problemele de respiraţie, dar numai dacă mănânci şi coaja

Elementul din măr responsabil cu îmbunătăţirea respiraţiei se numeşte „quercetină“ şi se regăseşte, în special, în coaja mărului. Un studiu american a descoperit că oamenii care mănâncă peste cinci mere pe săptămână îşi îmbunătăţesc funcţionalitatea plămânilor mulţumită efectelor quercetinei, notează publicaţia „Health“.

Mărul ajută la îmbunătăţirea memoriei

Quercetina îţi protejează şi memoria. Acest antioxidant pare să lupte împotriva distrugerii ţesuturilor cerebrale, fapt care este asociat cu boala Alzheimer sau alte boli degenerative, susţine un studiu efectuat pe şoareci în 2004.

Coaja mărului poate lupta cu cancerul

Un studiu din 2007 efectuat la Universitatea americană Cornell a scos în evidenţă faptul că anumite elemente din coajă merelor, numite „triterpenoide“ opresc dezvoltarea sau chiar „omoară celulele canceroase din culturile de laborator. În special, aceşti compuşi se concentrează pe celulele canceroase ale ficatului, colonului sau sânului, conform autorului cercetării.

Coaja mărului ajută la păstrarea greutăţii ideale

Coaja mărului „găzduieşte“ şi puţin acid ursolic, un element important în capacitatea merelor de a lupta cu obezitatea. Acidul ursolic pare să crească masa musculară şi depozitele de grăsime brună din organism; ele în schimb, vor ajuta la arderea caloriilor astfel scăzând riscul de obezitate, notează un studiu din 2012.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.