Citatele săptămânii – 10 idei pentru armonie și inspirație

0
308

citatele 2

Citatele săptămânii – Idei pentru armonie și inspirație zi de zi.

În viață, de cele mai multe ori, atitudinea este totul. A avea o reacție potrivită, oportună, pliată pe situație te poate scuti de multe neplăceri și bătăi de cap. Unii aleg să fie ei înșiși, să fie sinceri și spontani, alții, dimpotrivă „lucrează” mult la poză, la textele pe care le spun. Unii merg atât de departe încât exersează în oglindă replici, posibile răspunsuri, își imaginează confruntări, conversații întregi și, întocmai ca actorii, repetă „piesa” înainte de a ajunge în împrejurările respective. Și nu este doar cazul conferențiarilor, actorilor, trainer-ilor, chiar prietenii tăi o pot face, jucându-și astfel propriul rol și repetându-l conștiincios înainte (cel mai bine îi descoperi în postările de pe Instagram).

Desigur, înclin să cred că acestea sunt excepții sau antrenamente adolescentine pentru a face față vreunui coleg răutăcios. În realitate, oamenii fie se controlează rațional, fie cedează primului impuls, fiind naturali, pe principiul „cine mă iubește, mă place așa cum sunt”. Oricum ai privi, atitudinea optimistă este, de departe, preferabilă celei pesimiste. Un om fericit va atrage în lumea lui sănătate, prosperitate, noroc, zâmbete, curaj. Și, mai ales, mulți prieteni, pe care-i va umple de bună dispoziție și îi va molipsi de vibrații bune. Îți propun să fii unul dintre cei siguri pe ei și încrezători, dintre cei echilibrați, care atrag succesul, dintre cei influențați de ceilalți doar în doza necesară. Sper ca extrasele și citatele prezentate mai jos să te ajute să ai un bun start în această săptămână.

Citiți și Citate celebre – Învățăturile lui Dalai Lama.

citatele 1

Citatele săptămânii – Idei pentru armonie și inspirație

„Nu vorbi niciodată rău despre tine însuți; prietenii tăi vor spune întotdeauna destul.” (Charles-Maurice de Talleyrand-Perigord)

„Oamenii se cred nenorociți pentru că nu pot avea ceea ce cred ei că este un bine sau fiindcă se tem să nu piardă ceea ce au sau pentru că îndură ceea ce își închipuie ei că este un rău. Înlăturați toate credințele de felul acesta și toate relele vor dispărea.” (Anatole France)

„La o desăvârșită liniște și mulțumire sufletească ajunge, de obicei, numai mediocritatea, care se divinizează pe sine însăși.” (Lucian Blaga)

„E atâta rutină pe lume și atât de puțin adevăr!… Dar pentru adevărul ăsta puțin și rar, pentru acest miracol merită să trăiești.” (Ileana Vulpescu)

„E mai bine să meriți laude și să nu le primești decât să le primești fără să le meriți.” (Mark Twain)

„De la cei buni vei învăța lucruri bune; dacă, însă, te vei amesteca cu cei răi, vei pierde și mintea pe care o ai.” (Theogonis)

„Când te deosebești de ceilalți, orice ai face și oricum te-ai comporta nu ești scutit de a fi invidiat. Cu nimic nu îți poți plăti faptul că nu ești, și tu, un om mediocru.” (Victor Duță)

„Sunt și lucruri care nu se spun și, dacă am formula totul numai prin cuvinte, valoarea cuvintelor ar scădea.” (Marin Preda)

„Lupta reușește mai ales acelora care iubesc mai mult lupta decât succesul.” (Lucian Blaga)

„Una din cele mai mari bucurii ale acestei vieți este prietenia și una din bucuriile prieteniei este de a avea cui încredința o taină.” (Alessandro Manzoni)

Citate selectate de Mihaela Mușetescu

Citiți și Porția de înțelepciune – Citate din cugetările lui Nicolae Iorga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here