10 citate pe care trebuie să le cunoști

0
257

citate 4

10 citate pe care trebuie să le cunoști.

Încă de când ne naștem imităm comportamente, cuvinte, gesturi. Când personalitatea noastră începe să se contureze, încercăm să o îmbunătățim și să o îmbogățim. Luăm de la prietenii de joacă anumite idei, maniere de a fi sau de a reacționa, ne inspirăm din ceea ce fac, ce spun sau ce citesc ei. Devenim creativi, ne implicăm în diverse activități, socializăm. Avem aspirații și idealuri. Ne setăm ținte și avem modele. Aceste modele pot fi din rândul rudelor, prietenilor sau profesorilor. Ele pot fi celebrități sau scriitori de marcă. Multe cuvinte spuse de alții ne merg la inimă sau la minte pentru că ele coincid părerilor noastre sau exprimă stări pe care noi le simțim. Altele ne arată o cale de urmat, ne deschid orizonturi, ne motivează și ne inspiră.

Citate motivaționale

„Lasă-ți iubirea de sine să țâșnească și să te cuprindă. Datorită acestei iubiri vei începe să devii creativ; o persoană care se iubește pe ea însăși devine inevitabil creativă.” (Osho)

„Cea mai mare greșeală a omului este să se teamă să nu facă vreo greșeală.” (Elbert Hubbard)

„Nu-ți face griji pentru lucrurile pe care nu le poți controla. Acesta este secretul fericirii.” (Epictet)

„Acceptă-ți limitările, acceptă-ți imperfecțiunile. Asta înseamnă să fii o ființă umană. Și acceptă-te așa cum ești – cu bucurie, nu dintr-un sentiment de neputință.” (Osho)

„Când vezi un om bun, încearcă să-l imiți. Când vezi un om rău, analizează-te.” (Confucius)

Citiți și 21 de citate care te vor motiva în această săptămână.

Un om sărac nu este un om fără bani, este cel care nu are niciun vis (Henry Ford)

„Inteligența emoțională este o parte a inteligenței sociale. Capacitatea noastră de a ne confrunta cu emoțiile face parte din abilitatea globală de a ne confrunta eficient cu ceilalți oameni.” (Louise Deacon)

„Nu-i judec pe oameni după greșelile lor, ci după dorința lor de a se corecta.” (Bob Marley)

„Când renunți la o relație superficială, durerea e minoră, însă și mulțumirea adusă de acea relație e la fel de neînsemnată. Tocmai pentru că ne facem curaj să creăm relații mai profunde, având încredere în ceilalți, și bucuria relațiilor interpersonale va crește, la fel și bucuria de viață.” (Ichiro Kishimi, Fumitake Koga)

„Întoarce-ți fața către soare și umbrele vor rămâne în urma ta.” (proverb neozeelandez)

„Indiferent ce faci în viață, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci.” (Mahatma Gandhi)

Citate selectate de Mihaela Mușetescu

Citiți și Refresh mental cu 21 de citate inspiraționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here