Cinci trucuri ca să îţi protejezi ochii dacă lucrezi mult timp la calculator

Patologia de calculator, problemă cunoscută şi sub denumirea “sindromul privitului la calculator”, afectează din ce în ce mai mulţi oameni.

Aceştia fie sunt nevoiţi să lucreze întreaga zi în faţa unui monitor, fie sunt pasionaţi de jocuri pe computer.

Business Insider, prezinţă câteva exerciţii pe care oricine le poate face ca să îşi protejeze ochii în astfel de situaţii.

Măreşte textul: dacă corpul de literă este prea mic, aduci se instalează oboseala şi durerile de cap. Aşa că măreşte textul astfel încât să citeşti mai uşor.

Regula 20-20-20: sistemul supranumit „20-20-20-20” constă în următorii paşi: la fiecare 20 de minute trebuie să clipiţi din ochi de 20 de ori, iar apoi să luaţi ochii de la monitor timp de 20 de secunde şi să vă concentraţi privirea pe un obiect aflat la 20 de picioare (6 metri) distanţă.

Clipeşte: atunci când ne uităm în monitor uităm să clipim, iar asta duce la uscarea ochilor. Dacă clipeşti mai des lucrurile se reglează sau poţi apela la picături de ochi

Ajustează luminozitatea ecranului astfel încât să eviţi reflexiile de pe ecran.

Poartă ochelari chiar dacă nu ai nevoie. Lentilele speciale pentru calculator pentru a reduce solicitarea şi oboseala oculară.

Ana Grama