Cinci paşi pentru a face faţă regretului

0
187
regreteMulţi dintre noi ne confruntăm cu dezamăgiri, regrete, lucruri pe care ne-am fi dorit să le facem dar pe care din diverse motive nu le-am dus la îndeplinire.

Este important să realizăm că oricând putem să facem lucruri noi, lucruri pe care le dorim. Niciodată nu este prea târziu.

Identifică punctele slabe

Atunci când ne recunoaştem punctele slabe apare un sentiment de vinovăţie, de judecată, referitor la lucrurile pe care le-am făcut sau pe care nu le-am făcut. Alternativa sănătoasă este de a acceptă faptul că toată lumea face greşeli şi că deciziile pe care le luăm sunt cele pe care le considerăm cele mai bune la momentul oportun. Şi în acel moment, cu acele informaţii, sunt singurele decizii pe care le-am putea lua.  Este foarte important să ne concentrăm asupra aspectelor pe care le putem schimbă.

Adaptează-te situaţiilor care apar

Nu poţi să schimbi ceea ce deja ai făcut sau ce s-a întâmplat, însă poţi să priveşti lucrurile dintr-o nouă perspectiva. Observă circumstanţele în care te afli şi provocările care apar şi adoptă o nouă strategie care să te ajute să ajungi acolo unde îţi doreşti. Atunci când suntem flexibili, succesul sau starea de bine nu mai depind de condiţiile exterioare.

Acceptă schimbarea

Schimbarea este singurul lucru constant din viaţă noastră. Apreciază tot ceea ce te înconjoară şi trăieşte în prezent. Lucrurile sunt în permanentă schimbare indiferent de acţiunile noastre.

Acceptă atunci când greşeşti

Multe persoane nu îşi asumă responsabilitatea pentru ceea ce fac. De multe ori este mult uşor să aruncăm vină pe cei din jur. Cu toate acestea, nu există nimic mai eliberator şi mai puternic decât să recunoşti că ai greşit şi să te centrezi pe soluţii.

Modifică perspectiva din care priveşti lucururile

Succesul reprezintă de multe ori pasul greşit în direcţia bună. Dacă acţiunile care nu te mulţumesc te duc în final în direcţia bună atunci acesta este singurul lucru spre care merită să îţi concentrezi atenţia. De multe ori, greşelile reprezintă provocări şi drumul spre succes constă în a găsi oportunităţi în fiecare provocare pe care o primeşti.

Regretul pare inevitabil. Este mult mai uşor să trăim gândindu-ne cum ar fi fost dacă…. Singurul lucru care te menţine blocat asupra trecutului este refuzul de a te concentra asupra prezentului şi asupra noilor oportunităţi. Întotdeauna va există o alegere… alegem să ne focusăm asupra trecutului sau alegem să creem prezentul pe care îl dorim?

Tu ce alegi?

Sursa: psiholistart.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.