Elevii români au câștigat șase medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

0
132

medalii D. MendeleevElevii din lotul olimpic de chimie al României au cucerit șase medalii – două de aur, dintre care una cu punctaj absolut, trei de argint și una de bronz – la a 49-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev”, desfășurată în perioada 3 – 10 mai, la Erevan.

„Medaliile de aur au fost obținute de Dumitru Călugăru (punctaj absolut), elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu’ din Târgu Jiu, și Andrei Iliescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Ambii performeri au fost laureați cu aur și la ediția precedentă. Medaliile de argint au intrat în posesia următorilor elevi: Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a, Colegiul Național ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanța); Cristian Robert Râclea (clasa a XI-a, Colegiul Național ‘Vasile Alecsandri’ din Galați); Silvestru-Alexandru Big (clasa a XII-a, Colegiul Național ‘Alexandru cel Bun’ din Gura Humorului). Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pană, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ din Ploiești”, informează un comunicat de presă al ministerului de resort.

Competiția presupune parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice și una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat.

Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii. A doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare dintre cele 5 secțiuni incluse: chimie fizică, științele vieții, chimie anorganică, chimie organică și chimie analitică.

La această ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev” au participat 95 de elevi din 15 țări.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.