Elevii români au câștigat șase medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

0
117

medalii D. MendeleevElevii din lotul olimpic de chimie al României au cucerit șase medalii – două de aur, dintre care una cu punctaj absolut, trei de argint și una de bronz – la a 49-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie “D. Mendeleev”, desfășurată în perioada 3 – 10 mai, la Erevan.

“Medaliile de aur au fost obținute de Dumitru Călugăru (punctaj absolut), elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu’ din Târgu Jiu, și Andrei Iliescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Ambii performeri au fost laureați cu aur și la ediția precedentă. Medaliile de argint au intrat în posesia următorilor elevi: Paul Haidu-Gerea (clasa a X-a, Colegiul Național ‘Mircea cel Bătrân’ din Constanța); Cristian Robert Râclea (clasa a XI-a, Colegiul Național ‘Vasile Alecsandri’ din Galați); Silvestru-Alexandru Big (clasa a XII-a, Colegiul Național ‘Alexandru cel Bun’ din Gura Humorului). Medalia de bronz i-a revenit lui Tiberiu Alexandru Pană, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ‘Mihai Viteazul’ din Ploiești”, informează un comunicat de presă al ministerului de resort.

Competiția presupune parcurgerea a trei probe, timp de 5 ore, dintre care două probe teoretice și una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat.

Prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii. A doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare dintre cele 5 secțiuni incluse: chimie fizică, științele vieții, chimie anorganică, chimie organică și chimie analitică.

La această ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie “D. Mendeleev” au participat 95 de elevi din 15 țări.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here