Ateliere pentru copii organizate de salvamontişti pe Cheile Sohodolului

0
1147
Cheile Sohodolului
Ateliere pentru copii organizate de salvamontişti pe Cheile Sohodolului

Copiii vor participa la mai multe ateliere de lucru organizate pe Cheile Sohodolului de către salvamontiştii gorjeni în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel„. În total, peste 100 de elevi de toate vârstele vor participa la activităţile organizate de salvamontiştii gorjeni special pentru ei.

„Avem elevi de toate vârstele, de la grupa pregătitoare până la liceu. Noi am ales copii atât din oraş, cât şi din judeţ şi vom face cu ei activităţi la sediul instituţiei. Vor fi atât activităţi de prezentare a echipamentului, cât şi de prezentare a activităţii noastre. Joi, cu o parte dintre ei vom merge şi în Cheile Sohodolului. Acolo o să facem un atelier de alpinism şi escaladă, un atelier de prim-ajutor şi un atelier de salvare montană. Astfel, tinerii vor putea să vadă care este specificul acestei activităţi, cum se desfăşoară o acţiune de salvare şi să participe direct la ea”, a declarat, pentru Agerpres, şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Pe parcursul zilei de marţi, mai mulţi copii de la Centrul de Zi „Iasomia” din Târgu-Jiu au vizi vizita sediul instituţiei. Acolo le-au vor fi prezentate echipamentele şi dotările cu care salvamontiştii intervin în activitatea specifică.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.