Cheia către comoara bunătăților celor de Sus

0
110
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

cheia„Nu aveți, pentru că nu cereți”. (Iacov 4, 2)

În cuvintele de mai sus stă una din cauzele slăbiciunii noastre duhovnicești. Credincioșii își pun deseori întrebarea: Oare de ce suntem atât de neputincioși în fața păcatului, și nu suntem în stare să urmăm cât de cât exemplul Învățătorului și Stăpânului nostru? De ce ne este atât de greu să sporim duhovnicește? Răspunsul ne stă la îndemână: am putea avea ceea ce ne dorim dacă am cere. „Nu aveți pentru că nu cereți”.

Deseori propovăduitorii cuvântului lui Dumnezeu nu înțeleg de ce cuvântul lor nu are ecou printre păstoriți, toată strădania lor rămânând fără rod. Explicația o găsim tot în acele cuvinte: „Nu aveți, pentru că nu cereți”.

În Faptele Apostolilor găsim descrierea biruințelor câștigate de credincioși asupra păgânilor, care au făcut să se răspândească credința în Hristos. Erau și pe atunci adversari puternici și nu puține piedici, ca și astăzi. Împotrivirile erau înverșunate, dar modeștii luptători pentru credință erau mai puternici decât potrivnicii. De ce oare? „Ei stăruiau neîncetat în învățătura Apostolilor, în comuniune, în frângerea pâinii și în rugăciune”. Era o turmă duhovnicească rugătoare, care „stăruia în rugăciune” mereu.

Slujirea Apostolilor era rugătoare și numai o asemenea slujire putea aduce izbândă. Despre câți dintre cei de astăzi se poate spune că „stăruiesc în rugăciune”.? Câți ar putea spune despre ei: „Noi vom stărui în rugăciune și în slujirea cuvântului”? (Faptele Apostolilor 6, 4). Chiar dacă în zilele noastre viața de parohie cunoaște o anumită rânduială și buna așezare, din ea lipsește acea forță de neînfrânt, care este puterea duhului și care nu se dobândește decât prin rugăciune. Însuși Satana se înspăimântă văzând îngenuncherile turmei cuvântătoare. Nu există nimic care să-l înspăimânte mai mult decât rugăciunile credincioșilor, în fața acestora rămâne dezarmat. Rugăciunea este cheia către bunătățile cele de Sus. Rugăciunea înflăcărată, rugăciunea făcută cu credință „pe toate le poate întru Hristos, Cel ce ne întărește” (cf. Filipenui 4, 13).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here