Invenție revoluționară. O stuctură anti-poluare transformă dioxidul de carbon în carburant

0
175

Chang-Yeob Lee - Invenție revoluționară anti-poluareUn student de la Royal College of Art din Londra a inventat o structură care, fixată în jurul unei clădiri, ar putea aspira CO2 provenit din circulaţia rutieră şi l-ar putea transforma în carburant. Chang-Yeob Lee  a creat un aspirator gigant. El a fost botezat Synth(e)tech(e)cology, scrie maxisciences.com, citat de Agerpres.

Chang-Yeob Lee s-a gândit că invenţia sa ar putea fi fixată pe turnul BT din Londra, înalt de 177 m şi aflat într-una din cele mai poluate zone din Marea Britanie.

Structura creată de tânăr ar fi ataşată de turn cu cabluri de oţel. Ea este alcătuită din fibre de carbon pline cu nanotuburi de dioxid de titan; structura ar putea capta CO2 prin diferite puncte de intrare. Odată aspirat, CO2 s-ar amesteca cu un catalizator şi s-ar transforma fie în gaz natural, fie în metanol. S-ar putea utiliza astfel tehnologii realizate recent de cercetători de la Universitatea Princeton.

Potrivit lui Chang-Yoeb Lee, turnul ar putea produce circa 100 tone de metanol pe an. Studentul precizează de altfel că structura poate fi instalată pe mai multe clădiri şi astfel s-ar putea crea o reţea de purificare a aerului.

Proiectul a fost destul de convingător pentru ca studentul să fie desemnat co-câştigător al Premiului studenţesc Sheppard Robson pentru arhitectură.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.