Cerbi cu colți văzuți din nou în sălbăticie, după 66 de ani

0
345
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Exemplarele unei specii foarte rare de cerbi au fost văzuțe din nou în sălbăticie, în Afganistan, după 66 de ani de la ultima apariție documentată, menționează site-ul www.news.discovery.com.

Cerbul moscatCerbul moscat de Kashmir fusese văzut ultima dată în Afganistan în anul 1948. Acum o echipă de biologi danezi, de la Wildlife Conservation Society, a văzut din nou câteva exemplare.

Oamenii de știință au văzut un mascul singur. Acesta a fost observat de trei ori în aceeaşi zonă, o femelă singură şi o femelă cu pui. Zona în care au fost observați este plină de tufe dese de ienupăr și rhododendron.

Cerbul moscat de Kashmir este una din cele 7 specii asiatice care sunt în pericol de dispariţie din cauza pierderii habitatului și a braconajului. Glandele cercului cu colți produc o subtanţă foarte apreciată, folosită de secole pentru parfumuri, tămâie și aplicații medicale.

Masculul are doi colţi pe care îi foloseşte ca arme în timpul sezonului de împerechere; aceştia sunt caracteristicile specifice ale speciei.

La fel ca leopardul de zăpadă, cerbul moscat este considerat una din comorile naturale ale Afganistanului.

“Cerbii moscaţi fac parte din comorile vii ale Afganistanului. Această specie rară, alături de mai cunoscutul leopard de zăbadă, reprezintă o comoară naturală a acestei ţări tulburate”, a declarat directorul WCS pentru Asia, Peter Zahler.

Paula D.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here