Cele mai mici animale din lume

0
1633

De multe ori, natura şi ştiinţa şi-au dat mâna pentru a crea unele dintre cele mai interesante sau neobişnuite animale din lume. Mai mult decât atât, se spune că animalele sunt mai frumoase când sunt mici, doar că unele rămân mici toată viaţa. Astfel, am strâns pentru voi o listă cu cele mai mici animăluţe din lume.

5. Tarsier philipinez

Cele mai mici animale din lumeTarsierul philipinez este acoperit cu o blană cafenie cu nuanţe de galben şi cenuşiu. Nu are mai mult de 15 centimetri înălţime şi poate încăpea lejer în palma unui om.
Hrana preferată o constituie insectele, pe care le vânează noaptea, graţie ochilor adaptaţi la vederea nocturnă.

4. Pygmy Marmoset – cele mai mici primate din lume.

pymeSe numesc Pygmy Marmoset și sunt cele mai mici primate din lume. Trăiesc în pădurile tropicale din America de Sud şi Africa de Sud şi de Est. Sunt atât de mici încât la maturitate cântăresc doar 140 de grame și măsoară cel mult 15 centimetri. Mâncarea lor preferată este răşina copacilor şi insectele.

3. Thumbelina

Thumbelina măsoară doar 43,18 centimetri înălţime şi o greutate de doar 27 kilograme. S-a născut într-o fermă din America dintr-o pereche de cai de talie medie şi este cel mai mic cal din lume. Mai mult decât atât, e recunoscut oficial de Cartea Recordurilor odată cu împlinirea vârstei de 5 ani.

2. Peewee

peewePeewee este cel mai mic hamster din lume, cu o înălţime de 2,5 cm şi 28 de grame. El a încetat să mai crească de la vârsta de trei săptămâni, faţă de fraţii şi surorile sale care s-au dezvoltat normal.

1. Şoarecele Lemur

lemurŞoarecele Lemur cu ochi mari nu măsoară mai mult de 6,5 cm şi are o greutate de până la 113 grame. Nu în ultimul rând, el poate depozita până la 35% din greutatea corpului în grăsimea localizată în coadă şi picioarele din spate, ceea ce îl ajută să supravieţuiască în condiţii vitrege.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here