Cele mai înalte clădiri ale anului 2015 – Galerie Foto

0
633
CNN a publicat lista cu cele mai înalte zece clădiri din lume stabilite pentru finalizare în 2015. Ei au fost datele deținute de Skyscraper Center, o bază de date de profil.

Cu o înălțime de 632 metri, Shanghai Tower, este în prezent, cea mai înaltă clădire din China și a doua cea mai înaltă cladire din lume. Când se  va deschide oficial în 2015, va găzdui spații de birouri, precum și unul dintre cel mai mari hoteluri de pe glob.

Cele mai înalte clădiri Cu aceeași înalțime, Wuhan Center, va fi ce mai înaltă clădire din centrul Chinei și prima clădire din orașul Wuhan care va depăși 400 de metri. Însă în câtiva ani, locul îi va fi luat rapid de alte două clădiri Phoenix Towers, o pereche de zgârie nori care vor atinge amețitoarea înălțime de 1. 000 metri  și Wuhan Greenland Center, care va avea 636 metri și se asteaptă a fi finalizată 2017.

2A treia clădire inclusă în acest clasament se află în Dubai și are 426,5 metri.

Marina 101 va fi a fi a doua cea mai înaltă clădire din Emiratele Arabe Unite, după binecunoscuta Burj Khalifa, care are 828 de metri.

3Cu treizeci și cinci de zgârie-nori care depășesc două sute de metri, orașul New York deține încă supremația. O dată cu finalizarea 432 Park Avenue, care va avea 425. 7 metri metropola va intra în top trei orașe cu cele mai înalte clădiri din lume.

4Capital Market Authority Tower este piesa de rezistență a noului cartier financiar din Riyadh. El va avea  385 metri și va fi a doua clădire ca  înălțime, din Arabia Saudită,  după complexul Makkah Clock Royal Tower din Mecca, cu o înalțime de 601 metri.

5Cea mai înaltă clădire dintr-un complex de clădiri noi și impunătoare, Dalian Eton Place Tower 1.

Are o inaltime de 383,1 metri, va avea un loc de cinste printre cele mai înalte clădiri din China. La finalizarea construcției aceasta va găzdui apartamente, birouri, spații comerciale și locații de divertisment.

6Primul dintre cele două noi turnuri uriașe din  Moscova se așteaptă să fie finalizat în 2015, Vostok Tower, va avea o înălțime de 373,2 metri. Ea va fi cea mai înaltă clădire din complexul Federation Building, proiect care a început încă din 2003.

7O altă structură gigant din Moscova este programată pentru finalizare în 2015. OKO-South Tower are cu 21 de metri mai puțin decât Turnul Vostok, situat din apropiere. El  va găzdui în principal, rând spații rezidentiale și de birouri.

8Forum 66 este un complex de turnuri geamene aflat în prezent în construcție în Shenyang, nord-estul Chinei. Tower 1 va fi cel mai înaltă construție, ridicându-se la 350,6 metri.

9Noul sediu pentru Compania Națională de Petrol din Abu Dhabi, ADNOC Headquarters Tower va fi o structură înaltă de 342 metri. Aceasta va deveni rapid un nou simbol al Emiratelor Arabe Unite.

10

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here