Cele mai ciudate atracții turistice

0
394

Destinațiile de vacanță sunt unele dintre subiectele care parcă nu au final. Litoral sau munte? Care este cea mai frumoasă stațiune? Unde mergem dacă vrem o destinație culturală? Dar dacă vrem o vacanță încărcată de istorie? Ei bine acestor liste, se mai adaugă una: care sunt cele mai bizare destinații turistice? Pentru cei mai îndrăzneți dintre noi, Viral Shares, are un răspuns.

Island of the Dolls – Insula Păpușilor

loc1Pentru iubitorii de destinații de vacanță ieșite din comun, această insulă, cel puțin bizară, este perfectă. Amestecul de fiori pe șira spinării, curiozitate, emoții dintre cele mai variate și păpuși ciudate și înspăimântătoare suspendate peste tot – prin copaci și pe la colțurile caselor,  sunt atributele perfecte pentru o plimbare până pe La Isla de la Munecas, situată la câțiva kilometri de orașul Mexic.

Potrivit unei legende locale, prima păpușă atârnată îi este atribuită lui Don Julian Santana, un bărbat care a găsit trupul fără viață al unei fetițe într-un canal din apropiere, urmat de o păpușă care plutea în apropiere. Se pare că, din respect pentru fetiță, bărbatul a atârnat păpușa într-un copac. A continuat să facă acest lucru și cu alte păpuși, și încet locul s-a transformat într-un sanctuar. În mod misterios, în 2001,  bărbatul a fost găsit plutind în apele aceluiași canal în care a fost găsită fetița, lăsând astfel loc unor interpretări dintre cele mai diverse.

În prezent, locuitorii insulei continuă tradiția începută de Julian Sanatana și atârnă păpuși  pe toată întinderea insulei.

Alnwick Poison Garden – Grădina Otrăvitoare de la Anwick

loc2Unii dintre noi iubim florile, alții au făcut o pasiune pentru plantele medicinale sau cele care au  efecte terapeutice … și lista poate continua. Dar, ducesa de Northumberland, Anglia are o perspectivă complet diferită. Ea a construit o grădină botanică deosebită, în care nu sunt cultivate decât plante potențial otrăvitoare, precum mătrăguna și cucuta  și plante narcotice, precum tutunul sau canabisul.

Porțile negre ne avertizează încă de la început de pericolul din interior iar vizita nu se face decât sub supravegherea strictă a ghizilor, care nu admit sub nici o formă ca plantele să fie atinse.

Karni Mata Temple – Templul Karni Mata

loc3Șobolanii nu sunt cele mai îndrăgite animale de pe Pământ. Cu toate astea, un templu din orașul indian Deshnoke,  construit de ultimul maharajah, pentru a omagia o zeitate locală, este locul unde aceste rozătoare circulă nestingherite fără ca cineva să le oprească. Ba dimpotrivă, oamenii vin aici să le hrănească și să le mângâie. De-a lungul timpului, templul a devenit casa a 20.000 de șobolani, care se bucură de o poziție privilegiată și nu pot fi uciși. Mii de turiști vin anual în acest ținut pentru a vizita templul și coloniile de șobolani. Pentru că se respectă tradiția hindusă, intrarea în templu de face în picioarele goale iar dacă un șobolan trece peste picioarele unui turist, acesta trebuie să se bucure, căci este interpretat ca un semn favorabil.

Izu Islands – Insulele Izu

loc4Iată destinația de vacanță, unde doritorii nu ar putea ajunge fără mască de gaze. Insulele japoneze Izu sunt un grup de insule vulcanice, care au erupt de mai multe ori în ultima perioada. Din cauza toxicității ridicate de gaze din atmosferă și a activității vulcanice intense, locuitorii au fost evacuați  până în anul 2000, dar o parte din ei s-au reîntors, dar sunt nevoiți să poarte măsți de gaze. De asemenea, excursii organizate au loc periodic, dar turiștii sunt obligați, conform legislației să poarte echipement special.

Gnome Countryside – Ținutul gnomilor

loc5Un întreg ținut încărcat de folclor, istorie, mister și spiriduși este locul perfect pentru o drumeție sau o plimbare cu bicicleta. Situat în Lancaster County, Pennsylvania, ținutul gnomilor a fost fondat de omul de afaceri Rich Humphreys, în 1982 cu scopul de a atrage atenția asupra problemelor de mediu. În timpul excursiilor, organizate de fondatorul acestui proiect și de soția sa, turiștii află că, în trecut, indienii care locuiau în zonă credeau că omuleții cu barbă, mici de statură, locuiau printre paletele de roci și păzeau comori nebănuite. De asemenea, participanții sunt încurajați să cerceteze și să își folosească intuiția pentru a găsi indicii ale existenței acestor creaturi legendare. Pentru a da un strop de savoare poveștilor, Humphreys spune el însuși este un urmaș al acestor personaje de poveste …

Emanuela Popa  

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here