Cel mai mic computer din lume măsoară un milimetru pătrat

0
176

Cercetătorii au creat cel mai mic sistem computerizat din lume pentru a trata pacienţii suferinzi de glaucom. Având dimensiunea de numai 1 mm pătrat, micul dispozitiv înzestrat cu funcţia de monitorizare a presiunii se implantează în globul ocular al unei persoane.

computerÎn pofida dimensiunilor, computerul miniatural înglobează un ultra microprocesor de putere mică, un senzor de presiune, un acumulator subţire cât o folie, o celulă fotovoltaică şi un emiţător radio cu antenă ce poate transmite date unui dispozitiv de citire extern.

Potrivit creatorilor prof. Dennis Sylvester, prof. David Blaauw şi prof. David Wentzloff, unitatea computerizată, nedenumită încă, nu necesită reglarea manuală a semnalului radio pentru sincronizarea cu o reţea wireless de computere.

De asemenea, mai spun savanţii, o reţea extinsă alcătuită din asemenea unităţi ar putea ajunge într-o zi să monitorizeze nivelul poluării şi integritatea structurală, ar putea deveni sisteme de supraveghere şi chiar conferi inteligenţă şi detectabilitate, virtual, oricărui obiect.

Procesorul care intră în componenţa dispozitivului de monitorizare oculară este a treia generaţie de cip Phoenix pus la punct de cercetătorii Universităţii Michigan, care foloseşte un design unic şi un sistem inteligent de gestionare a energiei, pentru a menţine un consum redus. Acest nou sistem se activează la fiecare 15 minute pentru a face măsurători, la un consum de aproximativ 5,3 nanowatti.

Pentru a i se reîncărca acumulatorii, dispozitivul necesită o expunere zilnică de zece ore la lumină artificială sau 1,5 ore de lumină solară. Dispune de o capacitate de stocare echivalentă cu informaţia pe care o poate acumula într-o săptămână întreagă.

Sursa: dailymail

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.