Cel mai mic animal vertebrat din lume

0
427

În luna august 2009, în zona Papua Noua Guinee s-a descoperit existența celui mai mic animal vertebrat din lume – broscuța din specia Paedophryne Amanuensis. La numai o lună după ce alți oameni de știință au anunțat descoperirea celor mai mici broaște din lume, tot în zona Papua Noua Guinee își face apariția o nouă descoperire – cel mai mic vertebrat din lume.

vertebratAceasta a fost inclusă topul 10 noi specii, de către Institutul Internațional pentru Explorarea Speciilor, la 22 mai 2013, iar apoi a fost notată și în ediția din 2013 a celebrei Guiness Book, ne informează Agerpres.

Un nou studiu arată că această broască are dimensiuni atât de mici, încât poate sta pe a treia unghie a unui deget uman. O întâlnim pe solul umed al pădurilor tropicale, din cadrul insulei mai sus amintite.

“Considerăm că dimensiunea redusă a corpului este o adaptare evolutivă la o nişă existentă în pădurea tropicală. Descoperirea este extrem de importantă pentru biologi, pentru că nu se ştiu foarte multe amănunte despre constrângerile unui corp atât de mic, iar acum putem înţelege mai mult “, a explicat Christopher Austin, conducătorul echipei de cercetători, care a descoperit această nouă specie.

Conform http://www.descopera.ro, spre deosebire de broaştele obişnuite, care trec prin etapa de mormoloci înainte de a deveni broaşte, cele din specia Paedophryne amauensis se nasc direct sub formă de broaşte. Această nouă descoperire se leagă de numele erpetologului Christopher Austin de la Universitatea de Stat din Louisiana.

Potrivit http://www.agerpres.ro, numele de ”amauensis” provine de la satul Amau, în vecinătatea căruia a fost descoperită broscuța. Aceasta este capabilă de sărituri ce depășesc de 30 de ori mărimea propriului corp. Se hrănește cu mici insecte, perioada zilei în care vânează fiind ori la răsărit, ori la asfințitul soarelui. Trăiește doar pe uscat, preferând să se refugieze pe frunzele plantelor terestre din pădurea tropicală.

Dacă restul broaștelor trec prin etapa de mormoloci, specia Paedophryne amanuensis nu mai sunt incluși în această etapă.

Specialiștii ne informează că precedentul record de cel mai mic animal vertebrat a fost deținut de peștii Paedocypris progenetica, din Indonezia, care măsoară însă cu 0.2 milimetri mai mult decât broscuțele din Papua Noua Guinee.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here