Carolina Reaper: cel mai iute ardei din lume

0
1137

V-ați întrebat vreodată care este cel mai iute ardei din lume? Ei bine, denumită inițial ”HP22BNH”, Carolina Reaper face parte din specia Capsicum chinese și este denumit cel mai iute ardei din lume.

ardeiConform Agerpres, acesta este cultivat de Compania PuckerButt Pepper cu sediul în Fort Mill, Carolina de Sud, SUA.

Specialiștii ne informează că acest tip de ardei a luat ființă în urma unei încrucișări între soiurile Bhut jolokia (cunoscut și sub numele de Ardeiul fantomă) și Red Habanero.

Începând cu 7 august 2013, reprezentanții Guiness World Records o cataloghează pe Carolina Reaper ca fiind cel mai iute chilli din lume.

Pe Scara Scoville înregistrează, în medie, 1,569,300 de unități, cu anumite exemplare ajungând până la 2,200,000. Spre comparație, precedentul ardei iute aflat pe primul loc în lume, numit Trinidad Scorpion ”Butch T” și cultivat de australienii de la Chilli Factory, măsura ”doar” 1,463,700 unități de iuțeală, ne mai informează http://www.agerpres.ro.

Ardeiul Carolina Reaper este considerat ca având o iuțeală extraordinară. Mai mult decât atât, acesta are un gust fructat, cu o ușoară aromă de ciocolată și scorțișoară.

Sursele oficiale ne informează că scara Scoville, care măsoară nivelul capsaicinei din ardeii iuți. Este inventată în anul 1992, iar numele său provine de la farmacistul american Wilbur Scoville.

La rândul ei, capsaicina este o substanță chimică ce stimulează receptorii nervoși de la nivelul tegumentelor, în special a mucoasei nazale și bucale, dând o senzație de arsură.

Pe lângă aspectele menționate mai sus, mai există și un alt soi de ardei iute, intitulat Bhut Jolokia, care măsoară 800,000 pe Scara Scoville.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi:

O serie de fibre – vinovate de declanşarea maladiei Parkinson

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here