Cel dintâi muzeu din Rusia consacrat Primului Război Mondial, inaugurat în apropiere de Sankt-Petersburg

0
328

pushkinCel dintâi muzeu din Rusia consacrat Primului Război Mondial a fost inaugurat luni la Țarskoe Selo, fosta reședință de vară a familiei imperiale din orașul Pușkin (25 km sud de Sankt-Petersburg), informează RIA Novosti.

‘Dorim să readucem în atenție trecutul, dar și să comparăm evenimentele epocii cu actuala situație, pentru a evalua riscurile pentru Europa și pentru lumea întreagă, pentru a evita războaie mari precum cel care a izbucnit pe teritoriul unei țări surori, Ucraina’, a declarat președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), Serghei Narâșkin, la ceremonia de deschidere a muzeului.

Muzeul prezintă arme autentice din Primul Război Mondial și lucruri personale ale militarilor, fotografii și documente din colecțiile muzeului Țarskoe Selo. Vizitatorii pot vedea mitraliere, uniforme ale armatelor din diferite țări, decorații militare, blindate, un vehicul Ford, precum și tunuri și obuziere.

Amenajat în Camera Marțială (Ratnaia palata) construită din ordinul țarului rus Nicolae al II-lea în 1917 drept panteon al gloriei militare ruse, muzeul își va deschide porțile pentru public la 5 august.

 Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.