Povestire cu tâlc: ”Ceea ce sunt eu înseamnă ceva”

0
531
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Ceea ce sunt eu O profesoară din New York se hotărî să le ofere un semn de preţuire elevilor din ultimul an, spunând fiecăruia în parte cât de importanţi sunt.

Folosind o metodă dezvoltată de Helice Bridges din localitatea Del Mar, California, i-a chemat în faţa clasei unul câte unul; i-a spus mai întâi fiecăruia ce înseamnă pentru ea şi pentru clasă, apoi a dăruit fiecăruia dintre ei câte o fundă albastră pe care scria cu litere aurii: „Ceea ce sunt eu înseamnă ceva”.

După aceea profesoara a hotărât să facă un studiu de clasă pentru a vedea ce fel de impact are aprecierea asupra unei comunităţi. I-a dat fiecărui student alte trei funde, şi i-a instruit să meargă şi să facă şi ei la rândul lor această ceremonie de recunoaştere. Apoi trebuiau să urmărească rezultatele să vadă cine pe cine respectă şi să le prezinte după o săptămână.

Unul dintre băieţii din clasă s-a dus la tânărul vicepreşedinte al unei companii din apropiere şi i-a dăruit una dintre funde pentru faptul că îl ajutase în planificarea carierei sale şi i-a prins funda pe cămaşă. Apoi i-a dat şi celelalte două funde şi i-a spus, „Facem un studiu la şcoală despre apreciere şi am dori ca şi dumneavoastră să găsiţi pe cineva pe care să-l apreciaţi şi să-i daţi funda albastră, apoi să i-o daţi şi pe cea care a rămas, pentru ca la rândul lui să poată onora pe altcineva. Vă rog să-mi povestiți după aceea ce s-a întâmplat”.

Mai târziu, vicepreşedintele intră în birou la şeful său, care era cunoscut a fi un tip destul de ursuz.

L-a rugat să ia loc, şi i-a spus ce mult îl admira pentru că este un adevărat geniu. Şeful rămase pur şi simplu uimit. Atunci vicepreşedintele îl întrebă dacă nu ar vrea să accepte funda albastră în semn de recunoaştere şi să şi-o prindă pe haină. Şeful cel uimit spuse: „Sigur că da”.

Vicepreşedintele luă funda albastră şi o prinse pe haina şeful său chiar în dreptul inimii. Dându-i şi cealaltă fundă, spuse: „N-ați vrea să îmi faceţi o favoare? Vă deranjează dacă luaţi şi funda aceasta pentru a o dărui altcuiva pe care îl apreciaţi? Tânărul care mi-a dat fundele face un studiu la şcoală. El ar vrea ca noi să face această ceremonie de recunoaştere şi să observăm cum îi influențează pe oameni”.

În acea noapte, şeful lui merse acasă la fiul său de 14 ani şi aşează lângă el.

Îi spuse: „Astăzi mi s-a întâmplat un lucru de necrezut. Mă aflam în biroul meu când unul dintre subalternii mei a venit şi mi-a spus că mă admiră, şi mi-a dat o fundă albastra pentru faptul că sunt un geniu creator. Închipuieşte-ţi! Crede că sunt un geniu creator! Apoi mi-a prins în piept această fundă albastră pe care scrie: „Ceea ce sunt eu înseamnă ceva”. Şi mi-a mai dat şi o altă fundă pentru a o dărui unei persoane pe care o apreciez. În timp ce veneam cu maşina spre casă, mă tot întrebam cui să ofer acest semn de recunoaştere şi m-am gândit la tine. Vreau să accepţi semnul meu de preţuire.

Zilele mele sunt atât de zbuciumate încât atunci când ajung acasă, nu prea îţi acord mare atenţie.

Câteodată ţip la tine pentru că nu iei note suficient de mari la şcoală şi pentru că dormitorul tău arată ca un câmp de bătălie, dar nu ştiu cum, în seara asta mi-am dorit să stau lângă tine aici şi să-ţi spun ce mult însemni tu pentru mine. În afară de mama ta, tu eşti cea mai importantă fiinţă din viaţa mea. Eşti un copil minunat şi te iubesc!”

Puştiul uimit începu să plângă în hohote şi nu se mai putea opri. Tremura din tot corpul. Se uită în sus la tatăl lui şi îi spuse printre lacrimi: „Mă pregăteam să mă sinucid mâine, tată, pentru ca eu credeam că nu mă iubeşti. Acum nu mai e nevoie să fac asta”.

Supă de pui pentru suflet, 101 povestiri pentru mângâierea inimii şi înviorarea sufletului”, Jack Canfield Mark Victor

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here