Ceasul cu miros măsoară timpul în arome | FOTO

0
167

floral aterO femeie din New York a creat un ceas care măsoară timpul în perioade ale zilei, cu un miros dedicat pentru fiecare, şi renunţă astfel la orele clasice.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]O specialistă în computere din New York a creat un ceas care nu mai măsoară timpul în ore sau minute, ci în arome. Ceasul cu miros creat de Aisen Caro Chacin este dotat cu patru recipiente cu parfum, fiecare activat în alt moment al zilei. Ceasul se numeşte ScentRhythm şi este programat să elibereze câte o aromă în funcţie de patru momente: trezire, relaxare, perioade de activitate şi culcare.

Spre exemplu, dimineaţa când se trezeşte purtătorul poate simţi miros de cafea proaspăt făcută, pe când la culcare acesta va fi schimbat cu o aromă de relaxare, cu un parfum de muşeţel. La fiecare şase ore este eliberat alt miros, iar ceasul se încarcă prin cablu microUSB şi rezistă 24 de ore la o singură încărcare. În ciuda faptului că e un gadget interesant, acest ceas va rămâne doar un concept, creatoarea spunând că n-are niciun plan să-l comercializeze.

Parfumul este eliberat printr-un sistem similar celui folosit în ţigările electronice, folosind un atomizor care vibrează la frecvenţe ultrasonice, nepercepute de urechea omului. „Simţul olfactiv şi percepţia timpului sunt ambele simţuri bazate pe reacţii chimice, aşa că m-am gândit că ar fi interesant să le combin“, a afirmat Chacin citată de DailyMail.

ceas
Sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here