Ceasca cu elixiruri: Plante medicinale romanesti

0
251
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 

Plante medicinale romanesti

Macesul, din categoria Ceasca cu elixiruri-Plante  romanesti

Macesul creste peste tot, la campie sau pe dealuri, pe marginea drumului, in parcuri, astfel ca devine o planta accesbila oricui. De la maces, cel mai mult se folosesc fructele. Acestea se culeg toamna, ideal ar fi sa le culegeti inainte de bruma sau de ger.

Benefice şi în cazul alergiilor

În acelaşi timp, datorită efectului antiinflamator, ceaiurile de măceşe, ca şi pulberea, sunt indicate în tratarea bronşitelor, astmului şi alergiilor. În aceste cazuri, tratamentul este mai blând, nu afectează mucoasa gastrică şi nu cresc riscul îmbolnăvirii de ulcer, în comparaţie cu unele antiinflamatoare clasice.

Calmante şi antidepresive

Cu toate că infuzia de măceşe este energizantă, atunci când se administrează cu moderaţie, aceasta are efect calmant şi reduce puterea stresului. De asemenea, sub formă de infuzie, măceşele atenuează senzaţia de greaţă, durerile de cap, infecţiile urinare şi stările febrile. În acest caz, infuzia se prepară dintr-o linguriţă de fructe la o cană cu apă clocotită. Fructele se infuzează timp de 10-15 minute, apoi ceaiul se strecoară şi se bea.

Albastrelele

Albastrelele cresc si ele pe camp, se gasesc cu usurinta si se foloseste planta cu flori pentru ceai.

Albastrelele au urmatoarele beneficii

  • Intr-o ceasca cu elixiruri, ceaiul de albastrele vindeca miopiile usoare si mentin sanatatea ochilor;
  • trateaza eficient depresiile;
  • cresc tonusul muscular, de aceea sunt indicate inaintea programelor de miscare;
  • scad riscul de pietre la rinichi (litiaza renala ) si infectii urinare.

Inca ne mai intrebam cu ce sa ne tratam?

Rostopasca

Rostopasca este o planta foarte activa, de aceea trebuie consumata in cantitati mici, caci altfel prezinta efecte toxice. Insa in cantitati moderate (nu mai mult de 5 picaturi de suc de rostopasca sau nu mai mult de o cana de ceai de rostopasca pe zi), aceasta planta face adevarate minuni pentru sanatate.

Ceaiul de rostopasca are puternice efecte analgetice, fiind indicat in durerile osteomusculare, articulare, in reumatism, dar si pentru tratarea gutei si a hemoriozilor. Sucul de rostopasca il obtineti rupand frunzele plantei si frecandu-le pe piele, direct pe zonele afectate. Daca zonele sunt dureroase, folositi sucul rupand micile tulpini cu frunze, din centimetru in centimetru. Veti vedea ca planta este bogata intr-un suc de culoare galben intens, acest suc avand proprietati miraculoase antibacteriene, antivirale si antifungice.

Ionela Moldovanu

V-ar mai putea interesa şi:

Câteva rețete de ceaiuri binefăcătoare pentru sănătate

Ceaiuri binefăcătoare pentru sănătate