Ceaiuri cu fructe – Surprinde-ți plăcut oaspeții!

0
418
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

ceai de fructeCeai de fructe – Prepararea și servirea ceaiurilor fructate – Câteva rețete de infuzii îmbogățite cu fructe – Energie și detensionare – Relaxare, plăcere, stare de bine – Surprinde-ți prietenii cu licori naturale parfumate!

Pe lângă plăcerea conversației cu prietenii care vin în vizită la tine, poți adăuga și satisfacția de a savura un ceai cu fructe. În loc de clasica întrebare „Vrei o cafea?”, ia-ți libertatea de prepara un ceai a cărui aromă să nu o uite așa de ușor. Le poți decora frumos, făcând experiența și mai ușor de memorat, iar, dacă le servești reci, nu uita să adaugi cuburi de gheață înflorate. Cuburile de gheață cu petale de flori comestibile, cu fructe mici (zmeură, fragi, coacăze) sau cu frunzulițe de plante medicinale (mentă, verbină, salvie) reprezintă o bucurie vizuală și gustativă, un mic răsfăț accesibil și, de ce nu, o surpriză pentru oaspetele tău.

Pentru a obține fructe uscate pentru prepararea infuziilor alege să folosești plante din culturi ecologice. Cojile de mere, pere, caise, piersici, portocale, lămâi, cireșe, struguri, prune și multe alte sortimente sunt opțiunea perfectă. Le poți usca la soare, într-un cuptor sau într-o cameră foarte bine aerisită. Savoarea lor nu este afectată de culoarea maronie pe care o capătă prin uscarea naturală. De asemenea, pentru a varia infuziile, găsește un magazin bio cu ofertă generoasă de fructe exotice mai puțin accesibile la noi, ca preț și răspândire. Completează-ți dulăpiorul cu ceaiuri cu ananas, curmale, smochine, nucă de cocos, banane, mango și alte plante alimentare delicioase.

Prepararea și servirea infuziilor din fructe

Pentru prepararea infuziilor adaugă 1 linguriță de plante pentru o ceșcuță de 150-200 ml, 1 lingură pentru o cană de 250 ml și 4 linguri pentru 1 litru de apă. Pentru decorarea ceștii în care servim ceaiurile, marginea se înmoaie în suc de măr, lămâie, portocală etc., apoi se trece prin zahăr, migdale, nuci de cocos etc., formându-se o bordură frumoasă și dulce. Acest ornament se completează punând o felie de fruct, la alegere, pe această bordură.
Iată câteva combinații reușite și aromate de infuzii de care prietenii tăi vor fi încântați!

Insule îndepărtate

50 g ceai (Camellia sinensis)
50 g ananas uscat
20 g lamele de nucă de cocos
1 păstaie de vanilie

Mod de preparare: Adăugă apa și lasă la infuzat 5 minute. Pentru și mai multă aromă, pune o picătură de esență de rom. Îndulcește cu zahăr brun.

Livada în toamnă

20 g mușețel roman
40 g coji de mere uscate
40 g coji de pere uscate

Mod de preparare: Infuzează timp de 5 minute. Acesta este un ceai calmant, indicat pentru după-amiază sau pentru începutul serii. Pentru îndulcire este potrivită mierea polifloră.

Toamnă bogată

20 g prune
20 g corcodușe
20 g pere uscate

Mod de preparare: Se infuzează plantele 30 de minute. Se îndulcește cu zahăr brun sau se lasă ca atare, dulceața fiind dată doar de fructe. Se poate servi cu cuburi fructate în care am pus alte fructe: zmeură, fragi, mure, cireșe, coacăze. Obținem astfel o băutură bogată și sănătoasă.

La vie en rose

40 g flori de hibiscus
30 g de zmeură
20 g de frunze de coacăz negru
10 g petale de trandafir roșu

Mod de preparare: Amestecul se infuzează 10 minute. Se îndulcește cu miere sau se savurează ca atare, îndulcită natural doar de fructe.

Dansul frunzelor ce cad toamna

25 g flori de tei
20 g frunze de coacăz
20 g coacăze negre
20 g frunze de căpșuni
15 g crețușcă

Mod de preparare: Se infuzează 10 minute. Se îndulcește sau se consumă îmbogățit doar de aroma naturală a plantelor.

Hidratante, sănătoase și foarte gustoase, aceste infuzii fructate reprezintă alegerea potrivită pentru o discuție cu prietenii. Ele ne împrospătează, ne dau energie și ne detensionează, instalând în noi o stare de bine, plăcere și relaxare.

Te invit să citești și Strugurii – Oferta generoasă a toamnei.

Mihaela Mușetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here