Ceaiul verde îmbunătățește memoria și tratează demența

0
167

Ceaiul verde are numeroase proprietăți benefice pentru sănătate. Cele mai recente cercetări au descoperit că îmbunătățește anumite proprietăți cognitive, mai ales memoria, fiind de ajutor în tratarea demenței.

ceaiul verde

Ceaiul verde îmbunătățește memoria

Extractele de ceai verde stimulează conexiunile creierului, se arată într-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Basel, Elveția, informează dailymail.co.uk.

Oamenii de știință de la această universitate au observat o îmbunătățire considerabilă a funcționării memoriei după ce participanții la studiu au băut ceai verde.

Cercetarea indică faptul că ceaiul verde ar putea fi utilizat pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburări psihiatrice. Este eficient, de asemenea, în cadrul unor terapii de recuperare.

Citiți și Idei geniale care au schimbat omenirea – Cafeaua și ceaiul.

Studii despre beneficiile ceaiului verde

Studiile anterioare au relevat beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde… Însă mecanismele neuronale responsabile pentru aceste efecte au fost necunoscute până acum.

Voluntarii au primit o băutură pe bază de ceai verde înainte de a rezolva câteva exerciții de evaluare a funcțiilor memoriei.

Monitorizând activitatea cerebrală cu ajutorul scanării RMN, oamenii de știință au observat o conexiune crescută între cortexul parietal şi cel frontal al creierului.

„Descoperirea noastră sugerează că ceaiul verde ar putea crește plasticitatea sinaptică pe termen scurt a creierului”, a spus profesorul Stefan Borgwardt, coautorul studiului, publicat în revista Psychopharmacology.

Sursa: Mediafax

Jurnal Spiritual

Citiți și Misterul genelor plantei de ceai, descoperit de cercetători.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.