Cea mai scumpă operă de artă din istorie, în expoziție la Basel

0
196

Paul_Gauguin_138-772x1024Un tablou semnat de Paul Gauguin a fost achiziționat cu 300 de milioane de dolari, ceea ce îl transformă în cea mai scumpă operă de artă din istorie, informează The New York Times. Opera a fost cumpărată de Autoritatea pentru Muzee din Qatar de la colecționarul elvețian Rudolf Stechelin

Intitulat „Nafea Faa Ipoipo” (Când te căsătorești), tabloul în care apar două tinere tahitiene, a fost realizat de Gauguin în 1892 și va putea fi admirat într-o mare expoziție consacrată pictorului francez care se inaugurează sâmbătă în orașul elvețian Basel.

Din 18 martie, prețioasa pânză va fi expusă la Madrid, la muzeele Prado și Reina Sofia, iar apoi, din 14 septembrie, va fi preluată de noii săi proprietari din Orientul Mijlociu.

Până în prezent, cel mai mare preţ plătit pentru un tablou a fost pentru „Jucătorii de cărți” al lui Paul Cezanne. Opera a fost vândută în 2011, pentru suma de 250 de milioane de dolari.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.