Cea mai scumpă carte din lume: O traducere rară a Psalmilor, de peste 14 milioane de dolari

0
344

cea mai scumpă carte din lumePrima carte tipărită în SUA a fost vândută cu peste 14 milioane de dolari la o licitație organizată la New York, devenind astfel cea mai scumpă carte din lume.

Cartea este o traducere rară din 1640 a Psalmilor în engleză. ”Bay Psalm Book” este prima carte tipărită în engleză din America de Nord.

Numai 11 copii au rezistat în timp din cele 1.700 tipărite. Alte două copii ale cărţii, s-au vândut în trecut la licitaţie. Ele au stabilit recordurile vremii la preţul unei cărţi de atunci.

Cartea a fost scoasă la licitație de casa Sotheby’s și aparţine bisericii Old South din Boston. Prețul de pornire a fost de 6 milioane de dolari. Licitația a fost oprită după numai câteva minute când un cumpărător a oferit 14,165 milioane de dolari, potrivit Business Insider.

Unele dintre cele mai scumpe cărţi şi manuscrise vândute, precum ediţia de 11,5 milioane de dolari a lui John Audubon „The Birds of America” şi Magna Carta, în valoare de 21,3 milioane de dolari, au intrat în posesia unor colecţionari privaţi în 2010, respectiv 2007.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.