Ce trebuie să zicem și cum să ne purtăm când se naște vreo dorință în noi

0
319

gggFiule, în orice lucru pe care îl dorește inima ta, să zici așa: Doamne, dacă-Ți place Ție, să fie! Dacă este spre lauda Ta, facă-se acest lucru în numele Tău. Dacă vezi că-mi este spre bine și spre folos, dă-mi acest lucru, ca să-l întrebuințez spre slava Ta! Dacă însă Tu știi că-mi va fi spre cădere, depărtează din inima mea dorința după un astfel de lucru! – Căci nu orice dorință vine de la Duhul Sfânt, chiar dacă pare bună și dreaptă. Este foarte greu să deosebești cu deplină încredințare dacă Duhul cel bun sau dacă duhul cel rău rău te îndeamnă să dorești un lucru sau altul, sau dacă acel lucru vine de la duhul tău. Mulți care, la început, se credeau călăuziți de un duh bun când doreau un lucru sau altul, s-au pomenit la urmă înșelați.

Deci, la orice ți se pare vrednic de dorit, cere cu mare smerenie a inimii și mai ales cu deplină lăsare în voia lui Dumnezeu, zicând: Doamne, Tu știi cum este mai bine; fie deci lucrul acesta sau acela cum vrei Tu. Dă-mi ceea ce voiești, cât voiești și când voiești. Fă din mine ce-Ți place, după cum știi că este mai bine, și ca să fii tot mai mult preamărit. Așează-mă unde voiești și fă cu mine după voia Ta în toate privințele. În mâinile Tale sunt, întoarce-mă și du-mă încotro vrei. Iată sunt robul Tău, gata la toate. Nu vreau  să trăiesc pentru mine, ci pentru Tine și numai pentru Tine. O, de aș putea să trăiesc numai pentru Tine, așa cum s-ar cădea după desăvârșirea și vrednicia Ta cea nemărginită!

Rugăciunea pentru a dobândi harul împlinirii voii lui Dumnezeu în noi și cu noi

”Dă-mi, O prea bunule Iisuse, harul Tău ca să fie cu mine și să mă ajute  în ostenelile mele și să rămână cu mine până la sfârșit. Fă-mă să doresc în tot minutul numai ceea ce este plăcut înaintea Ta! Voia Ta să fie voia mea și voia mea să urmeze mereu voiei Tale, și în veci să nu se abată de la ea. Voia mea să voiască sau să nu voiască decât ceea ce voiește sau nu voiește voia Ta; și niciodată să nu poată voi sau a nu voi decât numai ceea ce voiești sau nu voiești Tu. Dă-mi putere să fiu mort față de toate lucrurile lumești și trecătoare și, pentru numele Tău, să voiesc bucuros să fiu necunoscut și disprețuit de lume! Dă-mi putere ca, ridicat mai presus de toate dorințele pământești, să mă odihnesc în Tine, și inima mea să nu-și caute pace în altceva decât în Tine. Tu ești adevărata pace a inimii, Tu ești singura ei odihnă; afară de Tine, toate sunt apăsătoare și tulburătoare. În pacea aceasta, adică în Tine, Dumnezeule prea Înalte și veșnic, voiu adormi și mă voiu odihni”.

 „Urmând pe Hristos” de Thomas A. Kempis, Tipografia Miron Neagu – Sighișoara, 1944

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.