Ce sunt punctele pe care le vezi în fața ochilor?

0
339
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

ochi-deschisi-catre-lume1Mulți dintre noi, dacă nu toți, observă uneori mici linii sau puncte plutitoare,străvezii, sau strălucitoare care apar în fața ochilor? Însă, nu trebuie să ai motive de îngrijorare. Ele se numesc flocoane, iar 70% dintre oameni au avut de-a face cu ele. Află ce sunt, de fapt, aceste puncte negre și ce trebuie să faci când apar.

În cele mai multe cazuri, flocoanele nu sunt periculoase. Sunt cauzate de bucăți mici de țesut, din interiorul ochiului, care creează umbre pe retină, atunci când sunt atinse de lumină. Deși ai impresia reală că sunt pe suprafața ochiului sau în fața lui, ele sunt, de fapt, în interior. Uneori, mici hemoragii din interiorul ochiului pot duce la apariția flocoanelor, în momentul în care celulele roșii intră în corpul vitros al ochiului. Punctele plutitoare pot lua, treptat, aspectul unui strat de fum și dispar în momentul în care sângele este absorbit.

Alteori, flocoanele pot fi cauzate de contracția corpului vitros, care are loc în mod natural, pe măsură ce îmbătrânim. În momentul în care corpul vitros se îndepărtează de retină, anumite particule pot pătrunde în interiorul ochiului și se transformă în aceste puncte. În mod normal, au aspect de pânză de păianjen.

Când trebuie să te îngrijorezi

În general, flocoanele apar atunci când privești insistent spre ceva luminos, precum cerul albastru, poate chiar soarele, sau o bucată de coală albă. Vei observa că aceste puncte se mută, în momentul în care miști ochii, și se vor mări, dacă vei încerca să îi privești în mod direct.

Punctele negre plutitoare sunt, de cele mai multe ori, doar enervante, iar oamenii se obișnuiesc cu ele. În cazul în care afectează, însă, vederea, devenind insistente sau chiar pemanente,  este nevoie de operație. Procedura implică înlăturarea corpului vitros și înlocuirea lui cu lichid salin.

Dacă numărul punctelor negre crește, este absolut necesar să vezi un medic, pentru că ar putea fi vorba de o dezlipire de retină.

Sursa: unica.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here