Sarah Brightman, dezvăluiri despre melodia cântată în spațiu

0
189

sarah-brightman-spaceSarah Brightman a declarat că melodia  pe care doreste să o interpreteze la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), în toamna lui 2015, este un duet cântat împreună cu un artist de pe Pământ. Deși artista nu a dezvăluit care este costul călătoriei ei spațiale, estimărilor presei britanice arată că va fi de peste 40 de milioane de euro.

Cântecul are la bază o “linie melodică foarte frumoasă” sugerată de fostul ei soț An drew Lloyd-Webber, cu care a colaborat multă vreme.Ea își dorește “un cântec care să servească ideea de spațiu cosmic și să fie ceva incredibil de simplu, deoarece în microgravitație este extrem de greu de cântat”.
În vârstă de 55 de ani, celebra Sarah Brightman se pregătește intens astfel încât la 1 septembrie să se poată lansa, împreună cu doi astronauți, cu o rachetă Soiuz, de pe aerodromul din Baikonur, urmând să petreacă zece zile pe ISS. Este un proiect care continuă să pară ‘o nebunie’ a spus ea, adăugând că nu poate explica în totalitate de ce își dorește “atât de tare” acest lucru.
Ideea ar putea fi legată de emoțiile pe care le-a resimțit la vârsta de 11 ani, atunci când astronautul american Neil Armstrong a devenit primul om care a pășit de Lună, în 1969.

“Acea senzație mi-a schimbat viața. Brusc, mi s-a deschis mintea”, a mărturisit ea, în cadrul unei conferințe de presă organizate marți, la Londra.

Interpreta și-a anunțat dorința de a deveni turist spațial în 2012, a urmat un curs special de instruire la Centrul Spațial de lângă Moscova și a început să învețe limba rusă. Dacă va trece toate testele, ea va deveni cel de-al optulea turist spațial din istorie și primul care se deplasează la ISS din 2009, când această performanță a fost realizată de canadianul Guy Laliberte, fondatorul trupei “Cirque du Soleil”.

Zborurile turiștilor spațiali sunt organizate, contra cost, de compania Space Adventures. În cazul lui Guy Laliberte, prețul a fost de 50 de milioane de dolari. Prima persoană care a zburat la ISS pentru propria plăcere a fost americanul Denis Tito, în 2001, iar prima femeie turist spațial a fost Anousha Ansari, cetățean american de origine iraniană, care a vizitat stația în 2006, relateză Agerpres.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here