Ce semnifică strângerile de mâini de la începutul întâlnirilor?

"Numai mâinile sincere scriu adevărata poezie"

0
570
Mainile sincere
Mainile sincerre

„Numai Mâinile sincere scriu adevărata poezie”

Mainile sincere -Nu văd nici o deosebire esențială  între o strângere de mână și un poem.” (Paul Celan)

Simțul comun și propria experiență ne spune că felul în care simțim sau aplicăm o strângere de mână are o semnificație aparte pentru fiecare individ în parte. Orice gest contribuie într-o mare măsură la înrădăcinarea unei prime impresii.

Strângerile de mâini

Potrivit unui studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie. Strângerile si  mâinile sincere de la începutul întâlnirilor de afaceri duc la semnarea unor acorduri mai bune. Chiar şi atunci când oamenii sunt reprezentaţi de roboţi la acele întruniri.

Există studii anterioare care au demonstrat deja că procesul de strângere a mâinilor întâlnit la începutul unei negocieri. Si a creșterii nivelului de încredere în oameni.

Interactiunea dintre roboti si oameni

Savanţii britanici de la Universitatea Bath opinează că utilizarea roboţilor în timpul negocierilor de afaceri permite oamenilor să aprecieze o astfel de prezenţă fizică. In timpul videoconferinţelor sau al interviurilor de angajare prin intermediul serviciului video online Skype.

Conform dailymail.com, dezvoltarea interacţiunii dintre roboţi şi oameni ar putea ajuta computerele din viitor să coordoneze de o manieră independentă. Diverse întruniri de afaceri şi să permită persoanelor cu o mobilitate limitată să comunice mai uşor din propriile locuinţe.

Mainile sincere -Studiul cercetătorilor de la Universitatea Bath a utilizat un robot umanoid, NAO, înalt de 58 de centimetri, în cadrul unor false negocieri.

Intalnirea cu NAO

În cele ce urmează vom exemplifica o situație în care, în timpul unei întâlniri cu NAO, unei persoane i-a fost distribuit rolul de vânzător sau de cumpărător. In timp ce o altă persoană a participat la întrunire prin videoconferinţă. Realizată cu ajutorul camerei video şi microfonului cu care era înzestrat acel robot.

Actul strangerii de mana

Potrivit sursei menționate anterior, senzorii tactili din mainile robotului au transmis un semnal electric. Atunci când mainile erau strânse de prima persoană, determinând o telecomandă aflată în mâna celeilalte persoane reale să vibreze în acelaşi timp. Mainile sincere sunt o dovada de buna cooperare si mainile sunt sunt stranse intr-un gest de cooperare.

Actul strângerii si mainile sunt foarte importante, mai ales în momentul în care indivizii au acționat virtual.  Prin intermediul acestui robot, arată rezultatele studiului.

Mai mult decât atât, studiul s-a concentrate asupra impactului pe care strângerile si  mâinile sincere îl au asupra gradului de cooperare şi al încrederii dintre oameni.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.