Cea mai înaltă clădire de lemn din lume, un zgârie-nori de 350 de metri care va domina Tokyo-ul | GALERIE FOTO

0
517

W350 Cea mai înaltă clădire de lemn din lume, un zgârie-nori de 350 de metri, va domina centrul Tokyo-ului, anunță compania japoneză Sumitomo Forestry Co. Ltd. Proiectul denumit W350 va fi inaugurat oficial în 2041, la cea de-a 350-a aniversare a firmei, informează The Telegraph.

Potrivit companiei nipone, obiectivul final este crearea unui oraş ecologic de clădiri înalte făcute din lemn. Acest lucru va ajuta totodată la „transformarea orașului într-o pădure”.

Conceptul clădirii a fost realizat de Laboratorul de cercetare Tsukuba al companiei Sumitomo, care a proiectat un bloc turn cu 70 de etaje deasupra solului, construit dintr-o combinaţie de lemn şi oţel, lemnul fiind materialul predominant în proporţie de 90%.

Pentru ridicarea structurii va fi nevoie de 6,5 milioane de metri cubi de lemn, iar costul proiectului a fost estimat la peste 4,5 miliarde de euro.

Planurile de construcţie prevăd o structură tubulară care va putea rezista la rafalele de vânt şi la cutremurele puternice. Acestea sunt fenomene destul de frecvente în Japonia.

Turnul va avea magazine, birouri, un hotel şi unităţi rezidenţiale. Ele sunt prevăzute balcoane largi, pline de plante, dar și o grădină pe acoperiş sau spaţii deschise.

Atunci când va fi gata, proiectul W350 va fi în acelaşi timp cea mai înaltă clădire din Japonia. In acelasi timp va fi şi cea mai înaltă structură de lemn din lume.

În prezent, recordul de înălţime pentru clădirile din lemn este deţinut de Brock Commons Tallwood House, care are 60 de metri, un imobil destinat studenţilor din campusul Universităţii British Columbia de la Vancouver, care a fost dat în folosinţă în 2017.

Ana Grama

Jurnal Spiritual