Povestire cu tâlc: “Ce înseamnă dragostea?”

0
575
poveste dragosteaUn grup de psihologi au pus unor copii cu vârste cuprinse între 4 şi 8 ani următoarea întrebare: “Ce înseamnă dragostea?”

Răspunsurile primite au fost mai profunde decât ne-am putea imagina. Iată-le:

“-Când bunica mea a făcut artrită, nu mai putea să se aplece să-şi facă unghile de la picioare. Aşa că bunicul i le face de atunci mereu, deşi are şi el artrită la mâini. Această este dragostea.” (Rebecca-8 ani)

“-Când cineva te iubeşte, felul în care îţi rosteşte numele este diferit. Chiar ştii că numele tău este în siguranţă în gura lui.” (Billy-4 ani)

“-Este dragoste când o faţă se parfumează, un băiat se da cu after shave, ies împreună în oraş şi se miros reciproc.” (Karl-5 ani)

“-Este vorba de iubire când mănânci în oraş şi îi dai cuiva cei mai mulţi dintre cartofii tăi prăjiţi, fără să-i ceri în schimb cartofii lui.” (Chrissy-6 ani)

“-Dragostea e ceea ce te face să zâmbeşti atunci când eşti obosit.” (Terri-4 ani)

“-Este dragoste atunci când mami îi face cafea lui tati şi ia o înghiţitură înainte de a i-o da, pentru a fi sigură că gustul este OK.” (Danny-7 ani)

“-Dragostea este atunci când te săruţi tot timpul. Apoi când oboseşti de atâta sărutat tot vrei să fi împreună şi să stai de vorba. Aşa sunt mami şi tati. Sunt caraghioşi când se sărută.” (Emily-8 ani)

“-Dragostea este între un bătrânel şi o bătrânică care sunt încă prieteni după atâţia ani, deşi se cunosc atât de bine.” (Tommy-6 ani)

“-Este dragoste atunci când mami îl vede pe tati transpirat şi mirositor şi tot îi spune că este mai frumos decât Robert Redford.” (Chris-7 ani)

“-Este dragoste atunci când mami îl vede pe tati pe toaletă şi nu i se pare ridicol.” (Mark-6 ani)

“-Nu trebuie să spui te iubesc dacă nu este adevărat. Dar dacă este adevărat, trebuie s-o spui cât mai des… Oamenii uită.” (Jessica-8 ani)

Sursa: petaledetrandafiri.wordpress.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here