Ce îi trebuie omului

0
160

om„Un singur lucru trebuie.” (Luca 10, 42)

Căutăm – uneori vreme îndelungată – ceva de care să ne legăm inima. Sărmana de ea bate ba într-o ușă, ba în alta, căutându-și liman, dar aici este sfâșiată, dincolo e întinată cu păcatul sau luată în derâdere, iar după toate astea rămâne pustie și amărâtă – și uite că dintr-o dată aude: Un singur lucru trebuie. Atunci i Se înfățișează Dumnezeiescul Cunoscător al inimilor, Care, cunoscându-l deplin pe om, cunoscând deplin căutările lui, și zbuciumul lui, și năzuințele lui, îi spune atât de categoric că are nevoie de un singur lucru: de legătura cu Dumnezeu, Care l-a zidit pentru Sine Însuși El trebuie să-L  primească pe Mântuitorul, Care a venit pe pământ să-l caute, ca să nu mai fie orfan vreodată. Îi trebuie puterea Duhului, care poate preface o inimă împietrită și întinată într-o inimă curată, renăscută de Dumnezeu, în care este întipărită voia lui Dumnezeu. Cine se va îmbogăți cu aceasta va da mântuire că-i e de ajuns.

Doamne, Tu spui: Un lucru trebuie, și eu îți răspund din tot sufletul: „De ajuns îmi este harul Tău, nimic altceva nu-mi mai trebuie!”

Nu se va găsi niciun creștin adevărat care să nu dea slavă lui Dumnezeu pentru  faptul că este bine să trăiești cu El – atât de bine, încât ai răbda orice, numai să nu te desparți de El.

Hristos a spus că cel ce crede  în El nu va flămânzi: sufletul aceluia se va sătura pe deplin și nu va cerși de la lume, de la păcat. Orice poate simți adevărul acestor cuvinte. Veți scoate apa cu veselie din izvoarele mântuirii (Isaia 12, 13).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here