Ce alimente trebuie să consumăm toamna?

Toamnă este peste tot

0
228
stock-photo-child-under-autumn-rain-Toamna
stock-photo-child-under-autumn-rain-Toamna

Toamnă este peste tot

A venit toamna cu zilele ploioase, dar și cu bogatele fructe și legume, care ne dau un refresh sănătății noastre. Dacă diminețile de toamnă pot fi drese cu o cafea și o bucată de ciocolată și neapărat cu o carte bună, la pranz trebuie să ne delectăm în bucătărie la preparat zacusca și conservele specifice toamnei. Acolo putem avea alături tipsia de fructe, doza de fericire și sănătate pe care o putem consuma, pentru a ne face o toamnă frumoasă. De ce să nu profităm de buna dispoziție și de sunetul ploii care nu trebuie să fie neapărat depresivă, ci poate fi un prilej pentru un dans în ploaie. Ori de ce nu, o terapie cu picurii de ploaie care să ne aducă calmul dorit și un moment în care să visăm cu ochii deschiși la toate cele…

Iață câteva alimente care ne readu zâmbetul și sănătatea

1. Merele: sunt cele mai bune dintre cele mai bune. Le poți folosi in aproape tot felul de deserturi, inclusiv placinte, tarte sau gustarele, sau in salate. Salatele pot conține un dressing de lămâîe, asezonat cu fructe cum ar fi: ananasul, perele, merele și gutuile. Se spune că un măr pe zi, ține doctorul departe! Și asta pentru cantitatea mare de vitamine și nutrienți pe care îl conține. Toamna este anotimpul merelor!

2. Dovleacul: dovleacul este o legumă care nu trebuie să lipsească din bucătăria noastră. Îmi amintesc de bunica mea, care prepara tot felul de bunătățuri, toate din dovleac și care erau sănătate curată. Aici aș include vestita plăcintă de dovleac, rețeta ei astăzi facându-se și din aluat de foi. Bunica mai făcea dovleac copt în cuptor, care era dulce ca strugurii de toamnă, sau prepara dulceață din dovleac.

Având în vedere că nu conține foarte multe calorii, această legumă este excelentă pentru curele de slăbire, dacă vreți să pierdeți din kilograme.

3. Strugurii: La casele părintești găsim recolte bogate de struguri acum toamna, care sunt vedetele sezonului. Așa că ne putem bucura de struguri de toate soiurile: albi, negri, roz, sau nobili. Tradiția mustului este un „must-have” al toamnei, dar putem prepara și compot de struguri și ca o delicatesă culinară a gospodinelor, dulceața de struguri stă la loc de cinste.

4. Varza de Bruxelles: este un alt aliment ce îl găsim toamna și pe care ar trebui sa il mananci foarte des. Potrivit „Women’s Health”, varza de Bruxelles contine o cantitate mare de fier, care iti ajuta organismul sa formeze celulele rosii. Aceast tip de varză este spectaculoasă ca apariție, dar și  foarte eficace pentru sănătate- este bună pentru sănătatea oaselor.

5.Perele: un desert minunat pentru noi toți, ce se coc toamna, pline de fibre și de vitamine, perele zemoase sau tari. Nu doar că au un gust bun, dar sunt și aromate având un parfum special. Le putem conserva pentru iarnă în borcane de compoturi, sau le putem consuma proaspete, acum la început de toamnă.

Să profităm de bogăția toamnei și de mulțimea de legume și fructe, care ne mențin sănătatea la un nivel satisfăcător și ne redau buna dispoziție.

Ionela Moldovanu