Cât durează de fapt momentul prezent. Cercetătorii au făcut o descoperire uimitoare

0
162

Momentul prezent este influenţat direct de cele 15 secunde anterioare din viaţa fiecăruia. Cercetătorii de la MIT şi de la Universitatea California, Berkeley, au descoperit că realitatea pe care o percepem în fiecare moment nu este „o clipă”, ci un „câmp de continuitate”.

clock-now-300x300_28464800Pentru a vedea cum percep oamenii realitatea, cercetătorii americani au rugat mai mulţi voluntari să îşi amintească orientarea unor linii pe care le-au văzut doar timp de câteva secunde, pe ecranul unui calculator.

Aceştia vedeau câte o linie la fiecare 5 secunde. Cercetătorii au observat că participanţii erau influenţaţi de orientarea liniilor precedente atunci când erau rugaţi să spună direcţia ultimei linii observate.

Prin urmare, realitatea lor (fiecare clipă) era influenţată de imaginile anterioare, adică de ultimele 15 secunde.

Totuşi, la acest studiu au participat doar 12 persoane, deci cercetătorii recunosc că este nevoie de mai multe date pe acest subiect.

Descoperirea ar putea fi utilă pentru a înţelege bolile legate de deficitul de atenţie.

Oricum, este interesant că momentul prezent este puţin diferit de cel real, el fiind influenţat de cele 15 secunde din trecut.

De asemenea, studiul poate explica de ce oamenii percep diferit realitatea, fiecare având propria sa experienţa anterioară, care este unică.

Sursa: descopera.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.