Castelul Kelburn, artă modernă și istorie

0
192
Castelul Kelburn, Cu siguranță nu este cel mai mare castel din Scoția, dar Castelul Kelburn, situat la 35 mile depărtare de Glasgow este o destinație care nu trebuie ratată. Despre acesta se sune că este cel mai neobișnuit castel din lume.

Departe de fațada unui castel tradițional, gri sau maro, o serie de culori vibrante și caractere abstracte, supradimensionate împodobesc fațada Kelburn, aducând arta modernă pe clădirea din secolul XIII-lea.

Proiectul Graffiti a început în 2007, când proprietarul castelului, contele de Glasgow, a constatat că cimentul adăugat în 1950, care îmbracă fațada trebuie înlocuit. La insistentele copiilor săi, contele, Patrick Boyle, a fost de acord ca fațada castelului să fie pictată înainte de a fi eliminată, așa că a invitat un grup de patru artiști brazilieni pentru a decora turnul și pereții castelului cu stilul lor unic de artă graffiti, după cum informează BBC Travel.

Artiști Nina și Nunca Pandolfo, precum și gemenii cunoscuți sub numele de Os Gêmeos, au folosit mai mult de 1. 500 de cutii de vopsea spray pentru a duce la bun sfârșit lucrarea.

Picturile murale înfățișează desene animate jucause, într-un stil suprarealist și creativ, pentru care cei patru artiștii sunt faimoși în țara lor, Sao Paulo.

Munca lor a câștigat repede recunoașterea ca fiind una dintre cele mai bune exemple de street art din lume. Ele sunt menționate alături de lucrări ale binecunoscuților  Banksy și Keith Haring.

Lucrarea ar fi trebuit eliminată după trei ani, dar pentru că a atras vizitatori din întreaga lume, contele a apelat la Historic Scotland, agenția guvernamentală responsabilă pentru conservarea clădirilor istorice, pentru a o face permanentă. Cu toate acestea, o inspecție 2012 a arătat că cimentul a dus la deteriorarea avansată a zidurilor originale ale castelului, iar agenția a cerut eliminarea acestuia.

Planul propus prevede îndepărtarea desenelor graffiti și a cimentul de bază până în vara anului 2015. Proprietarilor castelului au declarat că vor organiza un concurs pentru arhitecti și designeri. Ei vor trebui să  găsească idei pentru un design la fel de unic, dar care care să nu deterioreze zidurile castelului.

Castelul Kelburn în Scoția este un edificiu impunător cu o structură originală ce datează din secolul XIII-lea. Acesta este considerat a fi una dintre cele mai vechi castele din Scoția. Familia lui Patrick Boyle, este proprietara castelului de mai bine de 800 de ani.

Emanuela Popa

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.