Castelul Corvinilor, subiect pentru seria „Ghost Adventure” difuzată de Travel Channel

0
169
Castelul CorvinilorCastelul Corvinilor din Hunedoara reprezintă principalul subiect pentru unul dintre episoadele serialului ‘Ghost Adventure’, difuzat de Travel Channel, producătorii filmelor documentare urmărind traseul domnitorului Vlad Ţepeş prin ţara noastră, dar şi încercând să afle dacă în sălile monumentului istoric, vechi din secolul XIV, se întâmplă fenomene

Primele pregătiri pentru filmări au început marţi. Urmeaza ca producătorii documentarului să rămână la castel până joi, 18 iulie. Episodul ce va fi filmat la castelul din Hunedoara va fi difuzat de Travel Channel chiar de Halloween.

‘Vedetele Zak Bagans, Nick Groff, Aaron Goodwin şi Billy Tolley vor realiza o serie de interviuri despre istoria şi imaginea Castelului, dar şi despre experienţele speciale trăite în jurul acestuia. De asemenea, cei patru prezentatori vor investiga, în întunericul unei nopţi de vară, cu ajutorul tehnicii de ultimă generaţie, dacă la Castelul Corvinilor există vreo urmă de activitate paranormală’, a declarat marţi directorul Muzeului Castelului Corvinilor, Flavius Tudor.

În cele trei zile se vor filma reconstituirile unor scene transformate în legende, care sunt legate de Castel.

Este vorba de legenda balustradei corului capelei; legenda nişei secrete de lângă Turnul Capistrano; legenda fântânii, legenda trapei din Sala cavalerilor; legenda corbului.

În acest fel, pe durata filmărilor, la Hunedoara vor ‘prinde viaţă’ nume celebre ale istoriei medievale, cum sunt Vlad Ţepeş, Elisabeta Szilagy, Matei Corvin, Iancu de Hunedoara, personaje care astăzi atrag tot mai mulţi turişti dornici să descopere stilul de viaţă şi modul de gândire de acum câteva secole.

‘Fiind vorba despre cea mai urmărită emisiune Travel Channel, atât autorităţile locale, cât şi producătorii români sunt convinşi că promovarea rezultată din acest proiect se va regăsi în numărul tot mai mare de turişti care vor vizita, pe viitor, Castelul Corvinilor’, a apreciat directorul muzeului.

Potrivit acestuia, echipa Travel Channel filmează în România două episoade speciale din seria ‘Ghost Adventure’. Aceasta va rămâne la noi în ţară până pe 21 iulie.

Traseul filmărilor urmăreşte drumul marcat în istoria medievală de către domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş.

În agenda echipei de producţie au fost înscrise astfel oraşul Sighişoara- locul naşterii domnitorului; Curtea Domnească de la Târgovişte – cetatea de scaun a Ţării Româneşti;  Cetatea Poenari – locul de refugiu al lui Vlad Ţepeş; Mănăstirea Comana – ctitorie a lui Vlad Ţepeş şi locul unde se se spune că ar fi fost înmormântat; Castelul Corvinilor din Hunedoara- locul în care Vlad Ţepeş a fost ţinut prizonier pentru o perioadă care variază de la o lună la şapte ani, în funcţie de însemnările istorice.

Emisiunea ‘Ghost Adventure’ include, în esenţă, o serie de filme documentare. Acestea urmăresc, pe tot mapamondul, locuri încărcate de semnificaţii istorice şi mistice, relevante pentru un publicul reţelei Discovery Channel, a explicat Tudor.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.