Este un fapt deja cunoscut că România este un ținut de poveste, cu obiective turistice atractive și peisaje care ne induc ușor într-o lume de basm.
Conform http://www.dcnews.ro/, două castele din România pot rivaliza cu beatitudinea unor palate germane sau spaniole, dar și cu a unei reşedinţe a familiei regale britanice într-un top al celor mai frumoase din Europa.
Pe lista unui top 15 cele mai frumoase castele din Europa, realizat de francezii de la European Best Destinations, se află Castelul Bran, respectiv Castelul Corvinilor.
Locul al 11-lea în clasament este ocupat de către Castelul Corvinilor din Hunedoara. Este astfel considerat ca fiind cel mai important monument de arhitectură gotică, iar anul 2014 s-a bucurat de un număr de peste 200.000 de turiști.
Pe de altă parte, Castelul Bran ocupă locul 14 în clasament, vizitatorii fiind atrași în special din cauza asocierii sale cu mitul lui Dracula. În anul 2014, peste 560.000 de turiști au vizitat fosta cetate.
Castelul Bran (în germană Törzburg, în maghiară Törcsvár) este un monument istoric și arhitectonic, situat în Pasul Bran-Rucăr, la 30 de kilometri de Brașov.
Potrivit http://wikipedia.org acesta adăpostește în acest moment muzeul Bran, muzeu ce se întinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri, iar în curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea culoarului Rucăr-Bran.
Castelul Corvinilor, numit și Castelul Hunedoarei sau al Corvineștilor, acea cetate medievală a Hunedoarei, este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.
Considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, este situat în top 10 destinații de basm din Europa.
Castelul atrage zeci de mii de turiști anual, în prima jumătate a anului 2010 având 71.000 de vizitatori. Vitraliile au fost restaurate si executate de artistul plastic Nicolae Moldoveanu.
Tot în topul celor mai frumoase castele din Europa se mai află Palatul Pena din Portugalia, respectiv Castelul Hohenzollern din Germania.
Alexandra Gîrbea
Jurnal Spiritual
V-ar mai putea interesa şi aceste articole