Casa din lemn – ‘mai liniștită și mai călduroasă’

0
781
casaLegați foarte strâns de ideea de cămin propriu față de care îi leagă amintiri, trăiri sau dorințe, oamenii pun foarte mult suflet în achiziționarea și amenajarea unei case, mai ales dacă este pentru prima dată când fac astfel de alegeri.

Nu de puține ori, alegem un produs sau serviciu în detrimentul altuia, ascultăm sau nu părerea apropiaților atunci când avem de luat o decizie, preferăm calitatea sau cantitatea bunurilor, ori ne ghidăm după propriile documentări și credințe.

Așadar, nimeni nu poate și nu ar trebui să ne determine să alegem ce tip de case să ne construim sau  să ne cumpărăm, dar cu toate acestea există voci care afirmă cu tărie că o casă de lemn, de pildă, are farmecul ei. Chiar dacă nu ies în evidență prin opulență, căsuțele din lemn emană un aer călduros, care oferă sentimentul  de familie și stabilitate, a căminului perfect.

Studiind intens piața, aflăm că opțiunile pentru alegerea unui tip de locuință sunt variate.

În cele ce urmează, vom încerca să prezentăm câteva motive care ne-ar putea motiva să alegem un casa construită în acest stil. Așadar, printre primele motive se află calitatea de bun izolator al lemnului, atât din punct de vedere termic, cât și fonic. Prin urmare, ‘o casă de lemn este mai relaxantă, mai liniștită și mai călduroasă decât una construită din cărămidă’, spre exemplu.

Mai mult decât atât, materialele utilizate pentru a construi o astfel de casa, respectiv manopera sunt mult mai ieftine, motiv pentru care putem să punem bazele unui plan de casa nouă fără o investiție considerabilă. Lemnul este foarte ușor de găsit în comparație cu alte tipuri de materiale utilizate în construcții, ceea ce înseamnă că acele cheltuieli cu transportul nu mai este o problemă.

Iar, construcția unei case de lemn durează mai puțin, având în vedere că materialele folosite nu trec printr-un proces complex de prelucrare.

‘O casă de lemn are arhitectura versatilă, adică se pot realiza cu ușurință diferite modificări în structura ei; indiferent că este vorba de o locuință veche sau de una modernă, proprietarul ii poate aduce diverse îmbunătățiri sau modificări de-a lungul timpului,’ opinează specialiștii.

Un alt avantaj al construirii acestor tipuri de case este atitudinea lor prietenoasă față de mediul înconjurător, dacă avem în vederea procesul complex pe care îl suferă metalele, plasticul și betonul.

O casa de lemn rezistă chiar și în fața unui cutremur cu o magnitudine ce poate să depășească 8 grade pe scara Richter.  O astfel de locuință poate să reziste între 100-200 de ani daca lemnul este unul de calitate. Drept mărturie stau casele stramoșești’, relatează cei de la http:/ realitatea.net.

Un alt beneficiu al acestor tipuri de construcții îl reprezintă capacitatea lemnului de a îmbunătăți microclimatul, neutralizând acțiunea substanțelor nocive din aer, precum și putearea sa a-și însușii un nivel optim de umiditate în locuință, reușind să reducă apariția afecțiunilor cauzate de anumiți microbi.

Conchizând toate cele prezentate mai sus, o casă din lemn are foarte multe avantaje, de aceea este recomandată o informare prealabilă efectuarii unor investiții. Pentru a alege varianta care se pliază nevoilor fiecăruia dintre noi, este necesar să ne implicăm activ în procesul de căutare a informațiilor.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here