Locul de întâlnire al spionilor români este deschis spre vizitare

0
155

casa de protocolFosta casa de protocol a soților Ceaușescu din Tulcea, spre localitatea Mineri poate fi considerată o clădire plină de istorie și mister, primul proprietar al construcției fiind Mihai Moruzov, fondatorul Serviciului Secret de Informații al Armatei, din vremea regelui Carol al-II-lea.

Amplasamentul și povestea vilei de vacanță au făcut ca aceasta să devină un important punct de atracție pentru turiști. „Rolul pe care l-a jucat în epocă nu este suficient cunoscut. O parte din arhivele României şi ale Germaniei s-au deschis. Fiind un serviciu secret vor rămâne multe sub semnul intrebării”, susține istoricul Delia Cornea.

Petre Badea, administratorul clădirii, susține că vila a fost construită strategic, pentru a găzdui întâlniri secrete. Fiind o casa ferită de ochii curioșilor, casa de protocol este dificil de identificat ca locuință. Istoria confirmă întâlnirile dintre spioni în acest loc. Clădirea a intrat în patrimoniul Partidului Comunist după schimbarea regimului politic. Avea destinația de a fi casa de oaspeți pentru familia Ceaușescu. Se spune că Nicolae Ceaușescu ar fi fost aici doar de trei ori, o singură dată rămânând și peste noapte. Vila are o terasă de 120 de locuri, un salon de evenimente cu o capacitate de 40 de locuri, dar și un apartament și două camere duble. Ofertele pentru turiști includ meniuri pentru iubitorii preparatelor din pește, cei dornici de aventură putând chiar să pornească la pescuit pe canalele deltei sau pur și simplu să admire zona mirifică.

Mihai Parfeni

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here