Cărțile recomandate de Bill Gates, din 2018. Lecturi în care se găseşte „câte ceva pentru fiecare”

0
96
Cărțile recomandate de Bill Gates
Cărțile recomandate de Bill Gates

Cărțile recomandate de Bill Gates

Ca în fiecare an, Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, și-a anunțat la final de an cărțile preferate. Și tot ca în fiecare an, și în 2018, el a subliniat în aceste lecturi se găseşte „câte ceva pentru fiecare”, informează Quartz.

Cărțile recomandate de Bill Gates

Cărțile recomandate de Gates sunt de nonficţiune, abordând subiecte diverse, de la sisteme de luptă autonome la meditaţie, notează Mediafax.

„Educated”, de Tara Westover

Cartea urmăreşte experienţele autoarei ca fiică a unei familii mormone ce refuza civilizaţia. „N-am crezut că pot să fiu empatic cu o poveste despre copilăria într-un mediu mormon, dar este o scriitoare aşa de bună că m-a făcut să mă gândesc la propria mea viaţă atunci când am citit lucrurile grave din copilăria ei”, a scris Gates.

„Army of None”, de Paul Scharre

Cartea este povestea unui expert din armata americană despre care Gates notează că „o aştepta de mult”, oferind detalii asupra tehnicilor de luptă autonome, pe care reuşeşte să le explice clar, deşi este un domeniu complicat.

„Bad Blood”, de John Carreyrou

Cartea este despre succesul şi prăbuşirea companiei specializate în biotehnologie Theranos. „Cred că este cartea perfectă pentru o lectură la gura sobei în această iarnă”, a notat Bill Gates.

„21 Lessons for the 21st Century”, Yuval Noah Harari

Cartea este tradusă în limba română în forma „21 de lecţii pentru secolul XXI”, la Polirom. Pentru Gates, volumul abordează „subiecte majore din conversaţia globală”, de la schimbări climatice la terorism. Aceasta este deja a treia carte a lui Harari pe care Gates o include pe listele sale.

„The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness”, de Andy Puddicombe

Cartea a fost publicată în română de Multi Media Est Publishing, cu titlul „Ghidul Headspace pentru mâncatul conştient”. Gates şi soţia sa, Melinda, l-au invitat pe Puddicombe să predea meditaţia familiei lor.

„Nu sunt sigur cât m-ar fi putut ajuta meditaţia în primii mei ani la Microsoft, pentru că eram concentrat numai asupra acestui lucru, dar acum, că sunt căsătorit şi am trei copii, am o serie de interese profesionale şi personale ceva mai ample, aşa că este un instrument minunat să îmi îmbunătăţesc concentrarea”, a explicat Bill Gates.

Citește și:

Recomandare de lectură – Călin Hentea, Mereu nerostita istorie a luptelor românilor din antichitate
RECOMANDARE DE LECTURĂ: “Iubirea – lumină și bogăție sufletească”, Cristina Toma
Invitație la lectură – „Viața mea, ce spectacol!” de Cristina Stamate
RECOMANDARE DE LECTURĂ: “Leacuri pentru frământările omului contemporan”, Părintele Arsenie Papacioc
Recomandare de Lectură: “Cele mai frumoase povestiri din Biblie”

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.