Carol Davila …A fost medic și farmacist român, de origine franceză?
…S-a născut în 1828? A studiat în Franța până în anul 1853, mai întâi la Școala de Medicină și Farmacie din Angers, apoi la Facultatea de Medicină din Paris, după care a venit în România, invitat de domnitorul Țării Românești, Barbu Știrbei, ca să organizeze serviciul sanitar.
Înregistrase un prim mare succes profesional, în lupta de combatere a unei epidemii de holeră în Franța, în 1849. El a fost distins, pentru meritele sale, cu o medalie de argint. Deși inițial stabilise să rămână doar trei ani, nu a mai plecat din România până la sfârșitul vieții.
Lui Carol Davila in anul 1868, în timpul regelui Carol I, i s-a acordat cetățenia română?
Contribuția lui Davila a fost remarcabilă în ce privește organizarea învățământului medical românesc, înființând, în anul 1857, împreună cu Nicolae Kretzulescu (prim-ministrul României în mai multe rânduri în perioada 1862-1867, membru fondator al Academiei Române, în 1866), Școala Națională de Medicină și Farmacie. Totodată, a înființat Școala de Mică Chirurgie și Grădina Botanică din Cotroceni (1860), a organizat orfelinate și spitale (cu consultații gratuite pentru oamenii săraci) și a pus bazele farmaciei românești (inițiind redactarea primului manual care descria substanţe și formule farmaceutice, numit Farmacopeea română, în 1862, acesta fiind scris de farmacistul Constantin C. Hepites, 1804-1890).
…Alexandru Ioan-Cuza l-a numit pe Carol Davila, Inspector general al Serviciului Militar și i-a acordat gradul de general?
…A organizat sistemul de ambulanțe (care avea să se remarce în timpul Războiului de Independență din anul 1877)?
…În 1873 a participat la Expoziția universală de la Viena, ca reprezentant al României, făcând cunoscute apele minerale terapeutice din diferite zone ale țării?
”Enciclopedia pentru elevi”, Ed. Corint Junior
Jurnal Spiritual