Tradiţionalul “Zbor al Îngerului” dă startul Carnavalului de la Veneția

0
532

carnaval venetia 2012La Veneţia începe astăzi cunoscutul carnaval, cu tradiţionalul “Zbor al Îngerului”. Timp de zece zile, în Piaţa San Marco vor avea loc spectacole, concerte şi alte manifestări.

Româna participă la acest eveniment din 2008, prin Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia.

Anul acesta, sunt prezentate o expoziţie de costume tradiţionale şi măşti din Transilvania şi un concert dedicat lui George Enescu, programat sâmbăta viitoare. Azi, Teatrul Gong din Sibiu va prezenta un spectacol la carnavalul copiilor.

Deşi tot anul Veneţia e aglomerată de turişti, în timpul carnavalului e luată cu asalt de peste un milion de oameni  care vor să asiste la spectacolul buf şi să trăiască macherada.

O tradiţie foarte veche a momentului de deschidere este „Zborul îngerului” din Piaţa San Marco.  Personajul care întruchipează un înger „zboară” de pe Turnul Campanile pe deasupra mulţimii adunate în piaţă şi a cortegiul de personaje istorice, în frunte cu Dogele şi soţia acestuia, trasmite TVR.

Pentru ultima zi, care este cea mai veselă din întreg Carnavalul, sunt lăsate cele mai nebuneşti evenimente. Sunt procesiuni cu torţe aprinse către Piaţa San Marco, inima festivităţilor, unde în cele din urmă o imensă efigie a celei mai cunoscute măşti veneţiene, Pantalone, este aşezată între cele două coloane din capătul Piazzetei San Marco care dă spre lagună şi arsă. În acest timp mulţimea scandează: „Pleacă! Pleacă! Carnavalul pleacă!” şi clopotele bisericii San Francesco della Vigna anunţă sfârşitul Carnavalului şi începutul Postului Paştelui.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.