Cardul naţional de sănătate, obligatoriu de la 1 mai

0
121

cardul-de-sanatatePrezentarea cardului de sănătate devine obligatorie de la 1 mai. Până acum au fost validate aproximativ patru milioane de carduri din cele 14 milioane tiparite, au anunțat oficialii.

Cei care nu au primit aceste documente acasă le pot solicita fie de la medicul de familie, fie direct de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în baza unei cereri, iar până intră în posesia acestuia, serviciile medicale vor fi acordate, de la 1 mai, în baza unei adeverinţe eliberate de de casă.

Activarea cardului de sanatate se va face odată cu primul serviciu medical şi nu este necesară o vizită la medic pentru initializarea cardului, care poate să rămână neactivat şi un an sau doi ani.

„În spital, cardul se foloseşte la internare şi la externare. Extrem de important este cardul să fie în permanenţă la pacient”, a declarat presedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Utilizarea cardului nu este nesesară în cazul serviciilor medicale de urgenţă. Acestea fac parte din pachetul minim de servicii medicale, care se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.