Caraș-Severin: Expoziție de fotografii cu bisericile ortodoxe românești din Banatul sârbesc

0
122

O expoziție de fotografii cu bisericile ortodoxe românești din Banatul sârbesc”, realizate de Marius Roșu, a fost vernisată, miercuri, la sediul Palatului Administrativ din Reșița.

expozitieExpoziția lui Marius Roșu, originar din Novi Sad, cuprinde 40 de fotografii cu biserici românești, din 40 de localități din Banatul sârbesc.

„Este o expoziție importantă pentru cei care participă la vernisaj. Oamenii trebuie să știe de existența acestor biserici și care este situația actuală a acestor capodopere. Dacă unele dintre biserici arată bine, altele ar trebui neapărat restaurate. Fotografiile sunt realizate de către Marius Roșu, care este pasionat de fotografiile atipice încă din vremea studenției”, a declarat Alina Iorga, coordonatorul Departamentului pentru Păstrarea Patrimoniului Cultural al Românilor din Voivodina.

Manifestarea a fost organizată de Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina, în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin.

„Organizăm asemenea manifestări cu diferite instituții din România, din Serbia, Croația, din Muntenegru. De exemplu, oamenii noștri de la Institutul de Cultură împreună cu Academiile celor patru țări au făcut o serie de cercetări, iar rezultatul acestora, pe lângă unele lucrări și studii, care apar în formă electronică, iar mai apoi în formă scrisă, la Editura Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina”, a afirmat Costa Roșu, președinte onorific al institutului.

Institutul Cultural al Românilor din Voivodina a fost înființat în urmă cu cinci ani de către Guvernul Voivodinei.

„Avem o rețea de oameni de știință foarte bogată. Colaborăm cu specialiști din lumea academică, din București, Timișoara, Cluj, iar împreună cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Universitatea ‘Eftimie Murgu’ din Reșița organizăm, în mod tradițional un simpozion ajuns la cea de-a 18-a ediție și la care participă cel puțin câte 60 de oameni de cultură”, a mai precizat Costa Roșu.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here