Cararea Jepii Mici- locul din Bucegi unde oamenii dispar

Traseul Jepii Mici si paranormalul lui

0
937
traseul Jepii Mici
traseul Jepii Mici

Traseul Jepii Mici si paranormalul lui

Traseul Jepii Mici, unul dintre cele mai dificile din Bucegi, este un loc special pentru căutătorii de mistere din munţi. Oamenii locului, dar şi turişti spun că în anumite condiţii meteorologice, pe traseu apare o cărare ireală.

În esență, traseul Jepilor urcand pe Valea Comorilor, bine stiut de oamenii muntilor si de localnicii din Busteni, este unul extrem de periculos și nu este recomandat decât celor cu echipamente pe măsură.

Aici s-au produs numeroase accidente de-a lungul anilor și s-a născut ideea că ar fi blestemat. Pornind de la acest aspect, traseului Jepilor i-a fost atribuit atributul de paranormal. Doar norocoşii reapar după multă vreme, în alte locuri din Bucegi, dezorientaţi şi pierduţi, chiar răniti.

 Polul energetic

Un adevărat „pol energetic“, munţii Bucegi ar fi presăraţi de locuri misterioase, zone foarte încărcate energetic, unde aparatura se declanşează singura. Despre Bucegi se mai spune că sunt presăraţi de tuneluri subterane de zeci de kilometri. Dar şi de locuri în care oamenii se vindecă miraculos datorită „apei vii“ şi a „gurilor de rai“.
Diferenţa de nivel din Buşteni – Valea Caraimanului – Cabana Caraiman – Babele – Peştera, adică traseul Jepii Mici, este de peste 1.000 de metri. Din cauza terenului instabil, a zăpezii, prezentă chiar şi vara, te poţi dezechilibra şi cădea în abruptul muntelui.
Cei mai sceptici oamenii ai muntelui, salvamontistii, spun că eventualele dispariţii de pe acest traseu trebuie puse de seama dificultăţii traseului. Dar asa cum stim cu totii, legendele se nasc dintr-un sambure de  adevar, transmis prin viu grai din om in om.

Ionela Moldovanu