Dacă suferiţi de: luare în greutate; probleme digestive; mâncărimi diverse; cistite recidivante (pentru care tratamentul cu antibiotice nu face decât să înrăutățească situatia); infectii multiple cauzate de un sistem imunitar precar, printre care infectii ORL, afte, depresii cronice, poate sunteţi pur şi simplu infectaţi cu „candida albicans”. Maladie a secolului al- XXI – lea, strâns legată de stres, infecţia cu candida albicans a fost recent recunoscută de corpul medical şi denumită „Candidoză cronică”.
Ce remedii naturale şi alimentare se impun, le aflăm de la Cecile Ellert, absolventă a şcolii „Asia Pacific Aromatherapy” din Hongkong, ea are un master în psihologie şi este autoarea blog-ului Club Equilibre Naturel. Cecile s-a specializat în lupta împotriva candidei albicans, o ciupercă benignă comună care se localizează la nivelul sistemului nostru digestiv unde rămâne în stare latentă până când flora intestinală este suficient de echilibrată ca s-o controleze şi s-o elimine din organism.
Iată ce ne învaţă Cecile Ellert despre candida albicans
Antibioticele şi alte medicamente care atacă flora intestinală, la fel ca şi o alimentaţie bogată în zaharuri, carbohidraţi rafinaţi, alcool, pilulele contraceptive, grăsimile, dezechilibrele hormonale şi stresul încurajează dezvoltarea puternică a infecţiei cu candida albicans.
De fapt, ca orice parazit care se respectă, candida antrenează o multitudine de simptome. Acestea, fără să fie cu adevărat grave ne intoxică viaţa.
Ficatul este un organ care, împreună cu rinichii, colonul şi pielea luptă pentru eliminarea toxinelor din organism. Toxinele acumulate de deşeurile metabolice determinate de candida pot suprasolicita ficatul şi rinichii sensibilizaţi şi incapabili să elimine toxinele suficient de mult: excesul de toxine iritante va fi resimţit la nivelul pielii, provocând mâncărimi, roşeaţă şi arsuri; şi asta din cauza faptului că manifestaţii, precum eczema, psoriazisul sau acneea nu pot fi tratate fără detoxifierea prealabilă a ficatului, colonului şi buna funcţionare a rinichilor. După vindecarea candidei, funcţionarea acestor organe va fi reechilibrată.
Infectarea cu candida, o maladie invizibilă
Consecinţele invizibile pe care le suferă organismul o dată infectat cu candida albicans sunt mult mai periculoase decât cele care se manifestă la suprafaţă. În realitate, celulele ciupercii se stabilizează în peretele intestinal, impiedicând astfel buna circulaţie sanguină şi creează deficienţe nutriţionale al căror impact nu trebuie neglijat.
Paraziţii, printre care şi candida provoacă o multitudine de deşeuri în organism care sunt resorbite în circulaţia sanguină. Aceste deşeuri sunt toxice şi perturbă sistemul nervos, încetinind buna funcţionare a creierului: incapacitate de concentrare, vedere slabă, incapacitate de amintire. Dacă ficatul nu poate elimina deşeurile, acestea ajung la nivelul creierului; ele provoacă simptome mintale şi cognivite, cum ar fi autismul, deficienţa de concentrare, depresia sau schizofrenia.
Suferiţi de candidoză cronică?
Există un mod foarte simplu de a testa o posibilă infecţie cu candida şi sănătatea intestinului:
Dimineaţa, inainte de micul dejun, umpleţi un pahar cu apă.
Lăsaţi să plutească la suprafaţa apei puţină salivă:
– dacă are mici bule, se disipează încet şi apa rămâne tulbure, atunci flora intetinală este sănătoasă;
– dacă apar bule mari în mijlocul bulelor mici şi apa este uşor tulbure, atunci flora este dezechilibrată şi afectată de candida;
– dacă se răsucesc firişoare vâscoase spre fundul paharului, atunci se semnalează prezenţa ciupercilor patogene, printre care şi candida;
– dacă firişoarele sunt groase şi se scufundă cu cât mai mare rapiditate, dacă se remarcă puncte albe minuscule la extremităţi, atunci contaminarea cu candida este puternică;
Mulţi dintre noi am experimentat cel puţin o dată unul dintre aceste simptome. Există mari şanse ca noi toţi să purtăm cantităţi mai mici sau mai mari de candida.
Dacă locuiţi într-o ţară în care nivelul de umiditate este foarte ridicat şi temperatura constantă (Africa, Florida, Asia de sud), atunci sunteţi predispuşi la candida.
Simptomele infecţiei cu candida poate corespunde diverselor probleme, motiv principal în identificarea ei cu greutate. Mare greşeală să încercăm să tratăm simptomele separat! Trebuie să înţelegem că nu putem trata un simptom, doua-trei, ci un întreg organism epuizat şi infestat de un parazit.
Cum eliminăm candida?
Singurul mod este să n-o mai alimentăm, cu nici un fel de parazit. Să înţelegem la ce este sensibilă şi ce îi inhibă dezvoltarea.
Iată câteva exemple:
-Aport de acizi graşi sau octanici: se regăsesc în nuci, cacao şi ulei de palmier
-Este foarte important să vă amelioraţi secreţiile digestive. Acidul gastric, enzimele pancreatice şi bila inhibă dezvoltarea rapidă a acestei ciuperci şi previne penetrarea în mucoasa intestinului gros.
Dacă suferiţi deja de vitiligo, dezechilibru tiroidian, eczemă, anemie, probleme de absorbţie, gastrită atrofică, alergii alimentare, infecţia cu virusul „helicobacter pylori”, sunt şanse mari să aveţi deficit de acid gastric. Încercaţi alimentaţia vie!
– Masaţi-vă burta cu ulei esenţial din arbore de ceai; acesta susţine de asemenea sistemul imunitar, dar este şi un puternic antifungic
– Reechilibraţi-vă în mod regulat cu ajutorul unui tratament energic, aromaterapie şi acupunctură
– Şi mai ales, cheia succesului în tratarea candidei este detoxifierea ficatului şi activitatea fizică.
Trebuie totuşi luată în considerare intoleranţa alimentară, un factor principal al dezechilibrului imunitar şi al infectării cu candida. Cel mai greu este, după idenficarea intoleranţelor să adaptăm o alimentaţie benefică.
Candidoza cronică este o maladie care trebuie tratată în profuzime. Lupta este dificilă, dar de succes atunci când tratamentul este făcut corect. Alimentaţia şi uleiurile esenţiale sunt două arme redutabile care duc la o viaţă sănătoasă. Cécile Ellert
Sursa: cuisine-en-sante.com
Jurnal Spiritual