Când se botează copii?

0
133

botezDupă rânduiala veche creștinească, se botează începând de la șapte zile până la patruzeci de zile, nu mai târziu. Am aflat acum, după comunismul acesta care s-a abătut peste noi, că au rămas mulți oameni majori, oameni în vârstă, nebotezați și vin și cer botezul de la noi. Se poate să fie botezați acești oameni, însă să vorbească cu preotul respectiv și preotul știe ce are de făcut.

Sunt și anumiți sectanți care au fost botezați la secta lor. Aceștia, dacă vin la ortodoxie, trebuie să fie botezați din nou.

Sunt și sectanți care au fost mai întâi botezați ortodox, apoi s-au dus la secte. Dacă revin la Biserica Ortodoxă, singura care este mântuitoare, ei nu se mai botează din nou, ci li se face rânduială de revenire și se ung cu Sfântul și Marele Mir.

Centrul sau esența Botezului constă în afundarea de trei ori în apă și în rostirea formulei Botezului: „Se botează robul lui Dumnezeu (cutare), în numele Tatălui. Amin. Și al Fiului. Amin. Și al Sfântului Duh. Amin”. Și cel ce se botează trebuie introdus și scufundat de trei ori în apa botezului.

Sunt și botezuri prin turnare. De pildă, lumea catolică așa botează, prin turnare. Ori, turnarea aceasta este o abatere de la tradiția creștină. Însuși Mântuitorul S-a scufundat în apă, deși Mântuitorul nu avea niciun păcat. Cei care intrau în râul Iordanului, și ei, de asemenea, erau scufundați în apă și se ridicau, tot în apă, și-și mărturiseau păcatele lor, stând în apă în acest timp.

„Ne vorbește Părintele Sofian” – Ed. M-rea Sihăstria

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here