Când eşti cu totul neajutorat

0
173

Un tânăr locotenent de marină, ce făcea parte dintr-o echipă de demolări subac­vatice, a avut un accident de maşină în Franţa şi zăcea la spital între viaţă şi moarte.

În calitate de scafandru al marinei învăţase să treacă mereu de pragul extenuării. Era într-o formă fizică excelentă. Dar pe patul de spital şi-a dat seama că voinţa sa şi ho­tărârea nu-l puteau ajuta. Fiind cu totul neajutorat, a început să se roage lui Dumne­zeu.

Iată cum descrie el ceea ce i s-a întâmplat:

„Zăcând pe acel pat, am închis ochii şi am încercat să ajung cu mintea la Dumne­zeu. Rugăciunea mea era o recunoaştere a neputinţei mele şi a voinţei de a crede în măreţia Lui. Era o rugăciune de tipul «Tu poţi – eu nu pot». Din acea clipă lucrurile s-au schimbat. M-am simţit altul. Doctorii au observat îndată o schimbare în bine a stării mele. Atunci când întreaga mea putere de voinţă şi hotărâre nu mai avea nici un efect asupra arsurilor mele, Dumnezeu a răspuns chemării mele şi a alăturat iscu­sinţei chirurgilor balsamul cel tămăduitor al dragostei Sale.

Azi, după doi ani, mi-a revenit vederea, merg la fel de bine ca şi înainte, îmi pot folosi bine mâna dreaptă şi ceva mai puţin mâna stângă. În luna mai m-am căsătorit cu o fată minunată ce mă aşteptase cu multă răbdare.

Am multe lucruri pentru care să fiu recunoscător, dar mai ales pentru noua mea apropiere de Dumnezeu, care mi-a arătat că atunci când omul ajunge la limita re­surselor sale, dragostea şi puterea Lui sunt acolo spre a-l ajuta să o ia din nou de la capăt”.

Vitamine duhovniceşti pentru întărirea sufletului. Zi de zi cu Hristos de-a lungul anului bisericesc, Anthony M. Coniaris